Ακυρώσεις κρατήσεων και σε χώρες με μικρό αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού

06 Mar 2020, 08:52 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Ακυρώσεις κρατήσεων και σε χώρες με μικρό αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Έντονη ανησυχία προκαλεί στην ξενοδοχειακή αγορά της Ευρώπης η εξάπλωση του κορωνοϊού.  

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η μείωση της ζήτησης διαχέεται και σε προορισμούς που ακόμη έχουν μικρό αριθμό κρουσμάτων ή και κανένα όπως η Μάλτα.

Οι Σλοβένοι tour operators δια στόματος του CEO του Atur Travel στη Λουμπλιάνα, Anja Poženel Belec, ανησυχούν καθώς βλέπουν ακυρώσεις της τάξεως του 80% και πτώση της ζήτησης λόγω κορωνοϊού. Επίσης, παρατηρούν μετάθεση των κρατήσεων για Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, τόσο από χώρες της Ασίας, όσο και της Ευρώπης.

Πτώση 50% στις κρατήσεις ξενοδοχείων καταγράφεται και στη Μάλτα αλλά και  ακυρώσεις συνεδρίων.

Επίσης, στη Γεωργία τις 5 τελευταίες μέρες είχαν ακυρώσεις 90% για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο λόγω κορωνοϊού, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και Χώρων Εστίασης  Shalva Alaverdashvili.

Από την πλευρά του, ο Tom Jenkins, διευθύνων σύμβουλος του ETOA, ο οποίος εκπροσωπεί τους Ευρωπαίους Tour Operators σημείωσε ότι "Η ζημιά που προκαλεί κορωνοϊός είναι δυσανάλογα μεγαλύτερη από την απειλή που αντιπροσωπεύει".

Το ξέσπασμα έρχεται σε μια ιδιαίτερα κακή στιγμή για τη βιομηχανία: Η αρχή της περιόδου κατά την οποία οι άνθρωποι κλείνουν τα ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά ταξίδια τους.  Οι κρατήσεις πτήσεων στην Ευρώπη την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου, όταν εμφανίστηκε η επιδημία στην Ιταλία , υποχώρησαν κατά 79% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με το ForwardKeys, το οποίο παρακολουθεί τα στοιχεία ταξιδιού. Στην Ιταλία, οι ακυρώσεις ξεπέρασαν τις νέες κρατήσεις για την εποχή, ανέφερε η εταιρεία.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα