Τεράστιο κύμα προκάλεσε εκτεταμένες πλημμύρες στη Βενετία

13 Nov 2019, 12:53 | ΚΟΣΜΟΣ

TornosNews.gr

Τεράστιο κύμα προκάλεσε εκτεταμένες πλημμύρες στη Βενετία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Πλημμύρισε το μεγαλύτερο μέρος της Βενετίας από τη μεγαλύτερη κακοκαιρία των τελευταίων 50 ετών που πλήττει την περιοχή, αναγκάζοντας τους επισκέπτες της να περνούν μέσα από νερά στην προσπάθειά τους να επισκεφθούν τα αξιοθέατά της.

Πολλά ιστορικά τετράγωνα βυθίστηκαν στο νερό έπειτα από κύμα ύψους 187 εκ. που σημειώθηκε στην περιοχή χθες το απόγευμα. Το 1966 είχε καταγραφεί το μεγαλύτερο κύμα των τελευταίων ετών στα 194 εκ..

Οι τουρίστες αναγκάστηκαν να κατευθυνθούν σε προσωρινές πλατφόρμες επάνω από την πλημμύρα, ενώ άλλοι αποφάσισαν να βραχούν κυκλοφορώντας στους δρόμους της πόλης.

Το ύψος της στάθμης του νερού στην πλατεία του Αγίου Μάρκου ξεπέρασε το ένα μέτρο και η Βασιλική του Αγίου Μάρκου πλημμύρισε.

Η έκταση των καταστροφών στην ιστορική εκκλησία δεν έχει γίνει γνωστή όμως στις πλημμύρες του 2018 είχε διαπιστωθεί ότι το κτίριο είχε καταστροφές ισάξιες μιας 20ετίας.

Ο δήμαρχος, Luigi Brugnaro, απέδωσε την πλημμύρα στην κλιματική αλλαγή περιγράφοντας ως δραματική την κατάσταση και ζητώντας βοήθεια από την κυβέρνηση καθώς το κόστος στις υποδομές είναι μεγάλο, όπως είπε.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα