Οι ψηφιακές τεχνολογίες στους τουριστικούς προορισμούς της Ισπανίας

23 Oct 2019, 09:59 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Οι ψηφιακές τεχνολογίες στους τουριστικούς προορισμούς της Ισπανίας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε το τεχνολογικό γεγονός Digital Tourist 2019, με τίτλο «Προωθώντας την εφαρμογή ψηφιακών τεχνολογιών σε τουριστικούς προορισμούς» στην πόλη Benidorm της Αυτόνομης Κοινότητας της Βαλένθια.

Η AMETIC (Asociación Multisectorial de Empresas de Tecnologías de la Información, Comunicaciones y Electrónica), ηγετική ένωση στον κλάδο της ψηφιακής τεχνολογίας στην Ισπανία, αποτέλεσε τον επίσημο διοργανωτή, με την υποστήριξη του Segittur, του Δικτύου Ευφυών Τουριστικών Προορισμών (Red de Destinos Turísticos Inteligentes) και του δικτύου INNPULSO.

Aναλυτικότερα, η AMETIC είναι η ισπανική Πολυτομεακή Ένωση Εταιρειών Τεχνολογιών Πληροφορικής, Επικοινωνιών και Ηλεκτρονικών, η οποία αντιπροσωπεύει όλες τις ομάδες εταιρειών πληροφορικής, τηλεπικοινωνιών, ηλεκτρονικών, ψηφιακού περιεχομένου και υπηρεσιών,

Συμμετείχαν 60 ομιλητές και 2 κύριοι συντονιστές για το συνεδριακό μέρος της διημερίδας ενώ συστάθηκαν 10 ομάδες συζήτησης, από τις οποίες εξετάσθηκαν τα ακόλουθα θέματα: τεχνητή νοημοσύνη στον τουρισμό, έξυπνη κινητικότητα, προσβάσιμος τουρισμός, έξυπνοι τουριστικοί προορισμοί, τουρισμός στη φύση, κληρονομιά και πολιτισμός, δημόσιες συμβάσεις, καινοτόμος τουριστική δημόσια αγορά, έξυπνα τουριστικά γραφεία, σήμανση, πλατφόρμα και UNE 178, τουρισμός και SDGs. Στο πλαίσιο αυτό, παρευρέθηκαν οι κορυφαίοι ηγέτες του τομέα στην Ισπανία, από το επιχειρηματικό, πολιτικό και διοικητικό επίπεδο, με σκοπό την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών σχετικά με τις ψηφιακές τεχνολογίες (Digital Enabling Technologies) και την παρουσίαση των πρωτοβουλιών που αναπτύσσονται, επί του παρόντος, στην Ισπανία.

Επιπλέον, η ατζέντα για το 2030 των Ηνωμένων Εθνών για τους δεκαεπτά στόχους βιώσιμης ανάπτυξης είχε την τιμητική της καθ’ όλη τη διάρκεια του συνεδρίου, συμπεριλαμβανομένου ενός πίνακα συζήτησης με τον Ύπατο Αρμοστή της Κυβέρνησης της Ισπανίας. Παράλληλα, απονεμήθηκαν πέντε βραβεία «Digital Tourist 2019» σε επιχειρήσεις, τοπικές οντότητες και ιδρύματα, στις εξής κατηγορίες: βιώσιμος τουριστικός προορισμός, κανονικοποίηση των έξυπνων τουριστικών προορισμών, οικονομία των τουριστικών δεδομένων, καινοτομία στον έξυπνο τουρισμό και έξυπνη τουριστική περιοχή. Ταυτόχρονα, αναφορά έγινε για την Αυτόνομη Κοινότητα της Ανδαλουσίας, η οποία αποτελεί έναν από τους κυριότερους ισπανικούς πόλους έλξης τουριστών, αρκετές πόλεις της αποτελούν μέρος του δικτύου των έξυπνων τουριστικών προορισμών και έχει ως στρατηγικό στόχο την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών.

Τις εργασίες του συνεδρίου εγκαινίασε η υπηρεσιακή Ισπανίδα Υπουργός Βιομηχανίας, Εμπορίου και Τουρισμού κα Reyes Maroto και στον πρώτο κύκλο συζήτησης συμμετείχαν η Γενική Γραμματέας Τουρισμού κα. Isabel María Oliver, ο Γραμματέας Τουρισμού της Κοινότητας της Βαλένθια, κ. Francescο Colomer, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συµβουλίου του Αλικάντε κ. Carlos Mazón, ο δήμαρχος του Benidorm κ. Antonio Pérez και ο πρόεδρος της επιτροπής Smart Cities της ένωσης AMETIC κ. Adolfo Borrero.

Τέλος, το συνέδριο πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Δήμου του Benidorm και τη θεσμική υποστήριξη της Κοινότητας της Βαλένθια μέσω του Invat.tur, του Περιφερειακού Συµβουλίου του Αλικάντε, της ομάδας του Segittur, του Δικτύου Ευφυών Τουριστικών Προορισμών, των εκπροσώπων του ισπανικού Υπουργείου Βιομηχανίας Εμπορίου και Τουρισμού, του ισπανικού δικτύου έξυπνων πόλεων (RECI), του δικτύου αστικών πρωτοβουλιών (RIU) και του δικτύου πόλεων επιστημών και καινοτομίας INNPULSO.

 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα