Η Βαρκελώνη καίγεται – Ανησυχία στους τουρίστες

18 Oct 2019, 13:44 | ΚΟΣΜΟΣ

TornosNews.gr

Η Βαρκελώνη καίγεται – Ανησυχία στους τουρίστες

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Την αγωνία των ταξιδιωτών για την ασφάλειά τους στην Καταλονία έχουν προκαλέσει οι εικόνες αναστάτωσης που κάνουν το γύρο του κόσμου τις τελευταίες ημέρες και παρουσιάζουν τις βίαιες συγκρούσεις των τελευταίων ημερών στους δρόμους της.

Οι εκτεταμμένες διαδηλώσεις στη Βαρκελώνη που περιλαμβάνουν συγκρούσεις των διαδηλωτών με την αστυνομία, φωτιές στους δρόμους και τη ρίψη βλημάτων με αίτημα την απελευθέρωση των αυτονομιστών ηγετών, που καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης από 9 έως 13 χρόνια για το ρόλο τους στην προσπάθεια ανεξαρτηποίησης της περιφέρειας το 2017, συνεχίζονται για πέμπτη ημέρα σήμερα.

Το βρετανικό ΥΠΕΞ εξέδωσε ταξιδιωτική σύσταση προειδοποιώντας τους ταξιδιώτες ότι ενδέχεται να πραγματοποιηθούν και άλλες διαδηλώσεις και ότι οι επισκέπτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί εάν βρίσκονται στην περιοχή όπου αυτές πραγματοποιούνται καθώς μπορεί να γίνονται χωρίς προειδοποίηση.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ συμβουλεύει επίσης τους Αμερικανούς ταξιδιώτες να αποφεύγουν τις περιοχές διαδηλώσεων, να γνωρίζουν τι συμβαίνει στη γύρω περιοχή, να διατηρούν διακριτικό προφίλ και να ειδοποιούν φίλους και συγγενείς σχετικά με την ασφάλειά τους.

Οι τουριστικές αρχές έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους οτι οι τουρίστες θα αναβάλλουν τα ταξίδια τους στην Βαρκελώνη και η Ένωση ξενοδόχων, Gremi, προειδοποιεί ότι τα πολύ σοβαρά περιστατικά ζημιώνουν τη φήμη της και μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρό άμεσο αντίκτυπο στα τουριστικά έσοδα.

Σεβόμαστε το δικαίωμα στις διαδηλώσεις όμως θα πρέπει να γίνονται με πνεύμα συνύπαρξης, ειρηνικά και χωρίς να προκαλούν χάος, αναφέρει η Ένωση. 

Πέρυσι, 8,9 εκατ. τουρίστες επισκέφθηκαν τη Βαρκελώνη.

Την Τετάρτη μόνο, πάνω από 50 φωτιές αναφέρθηκαν στο κέντρο της Βαρκελώνης, στις οποίες τουλάχιστον 12 αυτοκίνητα κάηκαν ολοσχερώς.

Την ίδια νύχτα, έγιναν 33 συλλήψεις και γύρω στα 100 άτομα χρειάστηκε να μεταφερθούν στα νοσοκομεία, ανάμεσα στα οποία και 30 αστυνομικοί οι οποίοι τραυματίστηκαν στις διαδηλώσεις.

Η ισπανική τηλεόραση μετάδωσε εικόνες απόγνωσης, ανάμεσα στις οποίες κάτοικος φαίνεται να απομακρύνεται από φλεγόμενο κτίριο κρατώντας στην αγκαλιά του ένα βρέφος.

Σήμερα 5 «πορείες για την ελευθερία (Marxes per la llibertat)» από την Τζιρόνα, το Βικ, την Τάρεγα, τη Μπέργα και την Ταραγόνα θα γίνουν στην καταλανική πρωτεύουσα, μετά από κάλεσμα των αυτονομιστικών οργανώσεων.

Από τα ξημερώματα έχουν αρχίσει κινητοποιήσεις στους αυτοκινητοδρόμους, ενώ αναμένονται συμβολικές καταλήψεις με αποτέλεσμα η κυκλοφορία, η είσοδος κι έξοδος στη Βαρκελώνη να είναι δύσκολη. Μετρό, προαστιακός, λεωφορεία και τραμ υπολειτουργούν.

 
Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα