Brexit: Διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης στους Βρετανούς που ζουν στην Ισπανία

11 Oct 2019, 13:00 | ΚΟΣΜΟΣ

TornosNews.gr

Brexit: Διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης στους Βρετανούς που ζουν στην Ισπανία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Με ανοιχτή επιστολή του στους Βρετανούς που ζουν και εργάζονται στην Ισπανία, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Dominic Raab, τους διαβεβαιώνει ότι θα διασφαλισθούν τα δικαιώματά τους και η πρόσβαση στις υπηρεσίες της Ισπανίας και μετά το Brexit.

Όπως αναφέρει, στην Ισπανία ζουν 300.000 Βρετανοί, οι οποίοι πρέπει να προετοιμασθούν για μετά το Brexit, καλώντας τους να ακολουθήσουν τη διαδικασία εγγραφής για διαμονή, για κάλυψη της υγειονομικής περίθαλψης, νε επαληθεύσουν την εγκυρότητα του διαβατηρίου τους και αλλάξουν το δίπλωμα οδήγησης του Ηνωμένου Βασιελίου με ισπανικό.

Η βρετανική κυβέρνηση, όπως τονίζει, είναι βέβαιη ότι από την 1η Νοεμβρίου οι Βρετανοί υπήκοοι στην Ισπανία θα συνεχίζουν να ζουν, να εργάζονται ή να σπουδάζουν, έχοντας πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, χωρίς προβλήματα. Συνεργαζόμαστε με τις ισπανικές αρχές για να κάνουμε τις διαδικασίες όσο το δυνατόν πιο ομαλές και απλές, ανεξάρτητα από το αν υποβάλετε αίτηση διαμονής ή νέα άδειας οδήγησης, τονίζεται στην ανοικτή επιστολή.

 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα