Χρέωση εισόδου για τους τουρίστες από την 1η Ιουλίου του 2020 στη Βενετία

10 Oct 2019, 15:58 | ΚΟΣΜΟΣ

TornosNews.gr

Χρέωση εισόδου για τους τουρίστες από την 1η Ιουλίου του 2020 στη Βενετία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Από την 1η Ιουλίου του 2020 θα ξεκινήσει να ισχύει τελικά η επιβολή χρέωσης εισόδου για τους επισκέπτες της πόλης της Βενετίας, μέτρο που είχε συζητηθεί για πολύ καιρό.

Η απόφαση ελήφθη από το δήμο στις 9 Οκτωβρίου και πλέον διερευνώνται οι τεχνικές προϋποθέσεις για τη συλλογή του φόρου από τους επισκέπτες.

Θα προσφέρονται επιλογές πληρωμής μέσω πιστωτικής κάρτας και Paypal, όμως το ακριβές ποσό της χρέωσης δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

Η δημοτική αρχή είχε αποφασίσει για την επιβολή χρέωσης από τον Φεβρουάριο, χωρίς να ορίσει όμως ημερομηνία έναρξης του μέτρου. Αρχικά η εφαρμογή της ορίστηκε από το Μάιο του 2019, όμως αναβλήθηκε για τον Σεπτέμβριο και τον περασμένο Αύγουστο ανακοινώθηκε οτι η εφαρμογή της θα γίνει μέσα στο 2020.

Ο λόγος μετάθεσης της ημερομηνίας έναρξης του μέτρου αφορούσε ασάφειες ως προς τη συλλογή της χρέωσης. Μεταξύ άλλων, προβλεπόταν επιπλέον χρέωση στο κόστος εισιτηρίου σε μέσα μεταφοράς όπως λεωφορεία, τρένα και κρουαζιερόπλοια, με τα οποία καταφθάνουν οι τουρίστες. Προηγουμένως, η χρέωση τοποθετούνταν στα 6-10 ευρώ την ημέρα. Σύμφωνα με το δήμαρχο, Luigi Brugnaro, το ποσό που θα συγκεντρώνεται θα χρησιμοποιείται για την καθαριότητα και συντήρηση του ιστορικού κέντρου. 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα