Ισπανικός τουρισμός | Thomas Cook: Επιστροφή του τουριστικού φόρου στους ξενοδόχους των Βαλεαρίδων- 300 εκατ. το πρόγραμμα στήριξης

03 Oct 2019, 20:30 | ΚΟΣΜΟΣ

TornosNews.gr

Ισπανικός τουρισμός | Thomas Cook: Επιστροφή του τουριστικού φόρου στους ξενοδόχους των Βαλεαρίδων- 300 εκατ. το πρόγραμμα στήριξης

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σχέδιο στήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων που επηρεάζονται από την πτώχευση του Thomas Cook, ύψους 300 εκατ. ευρώ, γνωστοποίησε η Ισπανία. Παράλληλα, η κυβέρνηση των Βαλεαριδων αποφάσισε να επιστραφεί ο τουριστικός φόρος του θερινού τριμήνου στα ξενοδοχεία, όπως θα διαβάσετε πιο κάτω.

Το σχέδιο, όπως δήλωσε στο Reuters η υπουργός Τουρισμού Reyes Maroto, περιλαμβάνει 13 μέτρα, μεταξύ των οποίων πιστωτική γραμμή για τις εταιρίες της χώρας που επηρεάστηκαν, ύψους 200 εκατ. ευρώ.

Το σχέδιο θα τεθεί προς έγκριση σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την επόμενη εβδομάδα.

Η ισπανική κυβέρνηση εκτιμά ότι 3.400 θέσεις εργασίας στην Ισπανία εξαρτώνται άμεσα από τις συμβάσεις με τον Thomas Cook, ενώ τα Κανάρια Νησιά και οι Βαλεαρίδες θα υποστούν σημαντικές απώλειες αυτό το χειμώνα.

Η υπουργός Τουρισμού είπε ότι τα Κανάρια Νησιά αναμένεται να χάσουν 400.000 τουρίστες αυτό το χειμώνα και οι Βαλεαρίδες 300.000.

Μεταξύ των μέτρων, περιλαμβάνεται η μείωση ορισμένων χρεώσεων στις αεροπορικές πτήσεις προς αυτούς τους δυο προορισμούς.

Αμέσως μετά την κατάρρευση της Thomas Cook, η ισπανική κυβέρνηση ζήτησε από την ΕΕ να συμβάλλει οικονομικά με πόρους από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση, ώστε να γίνει διαχείριση του αντίκτυπου στην ισπανική αγορά εργασίας.

Για το σκοπό αυτό, η ισπανίδα υπουργός Τουρισμού, Reyes Maroto, συναντήθηκε με την Επίτροπο Απασχόλησης της ΕΕ, Marianne Thyssen. 

Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση προσφέρει στήριξη σε ανθρώπους που χάνουν τις δουλειές τους ως αποτέλεσμα μεγάλων δομικών αλλαγών στο παγκόσμιο εμπόριο λόγω παγκοσμιοποίησης, αναφέρει η σελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το ταμείο έχει ετήσιο προϋπολογισμό 150 εκατ. ευρώ, τα μισά δηλαδή από το ποσό που η χώρα αποφάσισε να δαπανήσει για να περιορίσει τον αντίκτυπο της κατάρρευσης του τουρ οπερέιτορ.

Χιλιάδες θέσεις εργασίας στον ισπανικό τουρισμό βρίσκονται σε κίνδυνο εξαιτίας των εξελίξεων με τον τουρ οπερέιτορ, ιδιαίτερα σε περιοχές όπως οι Βαλεαρίδες και τα Κανάρια.

Eπιστροφή του τουριστικού φόρου στις Βαλεαρίδες Νήσους

Η κυβέρνηση των Βαλεαρίδων Νήσων, εξάλλου, ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης την επιστροφή του τουριστικού φόρου που κατέβαλλαν οι πελάτες του Thomas Cook στους ξενοδόχους για τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. Στην πραγματικότητα, αυτό σημαίνει ότι τα ξενοδοχεία κρατούν απλά τις πληρωμές του τουριστικού φόρου από αυτούς τους πελάτες.

Επίσης στους εργαζόμενους του Thomas Cook στις Βαλεαρίδες Νήσους, θα καταβάλλονται 500 ευρώ μηνιαίως και για περίοδο 4 μηνών, εφόσον οι εργαζόμενοι δεν λαμβάνουν άλλη οικονομική ενίσχυση ή δεν έχουν άλλη απασχόληση. Λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο πρόκειται να εφαρμοστούν τα μέτρα αυτά δεν είναι ακόμη διαθέσιμες.

 

 
Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα