Μετέτρεψε τον βρετανικό στρατό σε … tour operator

02 Oct 2019, 10:02 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Μετέτρεψε τον βρετανικό στρατό σε … tour operator

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Μία στρατιωτικός η οποία ήταν υπεύθυνη για τη διοργάνωση των επίσημων ταξιδιών του στρατού στη Μεγάλη Βρετανία, δαπάνησε 17.000 λίρες Αγγλίας από τα χρήματα του Υπουργείου Άμυνας, για να κάνει διακοπές με την οικογένεια και τους φίλους της.

Στη δίκη που ξεκίνησε τη Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου, το  ακροατήριο παρακολούθησε έκπληκτο την κατηγορούσα αρχή να περιγράφει πώς η 32χρονη στρατιωτικός Audrey Urbina, καταχράστηκε τη θέση της στο στρατό, μετατρέποντάς τον σε "δικό της, προσωπικό ταξιδιωτικό πρακτορείο" για να ταξιδέψει "όπου της άρεσε".

Σε διάστημα 17 μηνών, η Urbina φέρεται να προέβη στην κράτηση εισιτηρίων για δεκάδες πτήσεις, τόσο για το στενό οικογενειακό της κύκλο, όσο και για τους φίλους της και μάλιστα σε  λαμπερούς προορισμούς, όπως η Νέα Υόρκη, το Μπελίζ, η Γουατεμάλα, το Μαϊάμι και η Φρανκφούρτη.

Κατηγορείται επίσης ότι χρησιμοποίησε χρήματα στρατού για να πετάξει με την οικογένειά της στο μεξικανικό θέρετρο του Κανκούν, όπου δεν υπάρχει καν στρατός.

Η μητέρα δύο παιδιών, ταξίδεψε επίσης κατά τη διάρκεια της άδειας μητρότητας και σε μια περίπτωση κατέβαλε 263 λίρες Αγγλίας σε μία μόνο πτήση, για να καλύψει το υπέρβαρο των αποσκευών της.

Πράγματι, στο κατηγορητήριο του στρατιωτικού δικαστηρίου του Bulford, Wilts, είναι εντυπωσιακή η περιγραφή του πώς η στρατιωτικός, της οποίας η εργασία ήταν να οργανώνει τα επίσημα ταξίδια και τις εκδρομές του στρατού, έστησε το δικό της «ταξιδιωτικό πρακτορείο». Μεταξύ άλλων, όλες οι επιβεβαιώσεις των κρατήσεων λαμβάνονταν στην προσωπική της ηλεκτρονική διεύθυνση. Από τον Σεπτέμβριο του 2016 έως τον Ιανουάριο του 2018, η Urbina φέρεται να κατέγραψε πλειάδα πτήσεων και σιδηροδρομικών διαδρομών για τον εαυτό της και 12 ακόμη συνταξιδιώτες - δαπανώντας 17.000 Λίρες Αγγλίας.

Όταν συνελήφθη τον Απρίλιο του 2019, η Urbina παραδέχτηκε ότι έκανε κράτηση για κάποιες από τις πτήσεις, αλλά δεν μπορούσε να θυμηθεί όλα τα φερόμενα αδικήματα.

Ο αξιωματούχος Andrew Patterson,  που επιβλέπει τις ταξιδιωτικές διευθετήσεις, δήλωσε ότι η πρακτική της Urbina για κρατήσεις ταξιδιών μέσω τηλεφώνου, δεν  αποτελούσε «εγκεκριμένο τρόπο».

Τέλος, η Urbina αρνείται 15 από τις κατηγορίες απάτης, που σχετίζονται με τις κρατήσεις ταξιδιών, καθώς και μία παραποίηση επίσημου αρχείου. Η δίκη συνεχίζεται.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα