Λιγότεροι Γερμανοί τουρίστες στη Μαγιόρκα το α' εξάμηνο

20 Aug 2019, 11:34 | ΚΟΣΜΟΣ

TornosNews.gr

Λιγότεροι Γερμανοί τουρίστες στη Μαγιόρκα το α' εξάμηνο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Αυξημένες κατά 1,7% ήταν οι αφίξεις τουριστών στις Βαλεαρίδες Νήσους το πρώτο εξάμηνο του 2019, σε σύγκριση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2018, ωστόσο, οι αφίξεις από τη Γερμανία, που είναι η μεγαλύτερη αγορά τους, ήταν μειωμένες κατά 7% και περιορίστηκαν στο 1,1 εκατομμύριο.

Μάλιστα, οι αφίξεις από τη Γερμανία δεν φαίνεται να αυξάνονται ούτε το θερινό τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, καθώς οι προγραμματισμένες πτήσεις είναι μειωμένες κατά 6,6% σε σχέση με πέρυσι.

Τα στοιχεία της Amadeus, επίσης, για τις κρατήσεις Ιουλίου στη γερμανική αγορά δείχνουν μείωση πάνω από 10% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2018. Από τα στοιχεία αυτά διαπιστώνεται μείωση των κρατήσεων για το Ηράκλειο κατά 6% και για τη Ρόδο κατά 5% τον Ιούλιο και αύξηση 21% για την Κω. Αύξηση κρατήσεων τον Ιούλιο στη γερμανική αγορά καταγράφεται και για την Αττάλεια (10%) και την Χουργκάντα της Αιγύπτου (11%).

Η εξέλιξη αυτή, πάντως, των αφίξεων από τη Γερμανία δεν προβληματίζει το νέο υπουργό Τουρισμού Iago Negueruela. Η ελαφρά μείωση από τη Γερμανία είναι αποδεκτή, καθώς τα προηγούμενα χρόνια καταγράφηκε συνεχής αύξηση. Επιπρόσθετα, ο στόχος για τις Βαλεαρίδες Νήσους είναι πλέον η αύξηση των αφίξεων κατά την εκτός τουριστικής αιχμής περίοδο και όχι η αύξηση των αφίξεων την υψηλή περίοδο.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για την Μαγιόρκα, η οποία τους θερινούς μήνες έχει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των τουριστών που καταναλώνουν υπερβολικές ποσότητες αλκοόλ και συμπεριφέρονται με βιαιότητα, φαινόμενο, που θέλουν να εξαλείψουν οι τοπικές αρχές και οι επαγγελματίες του τουρισμού. 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα