Γαλλικός τουρισμός: Πώς θα γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης και στα τουριστικά έσοδα

12 Aug 2019, 11:02 | ΚΟΣΜΟΣ

TornosNews.gr

Γαλλικός τουρισμός: Πώς θα γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης και στα τουριστικά έσοδα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Γαλλία είναι ο παγκόσμιος ηγέτης ως προς τις τουριστικές αφίξεις, φιλοξενώντας το 2018 89,4 εκατ. τουρίστες, 3% περισσότερους από το 2017, έναντι 82,8 εκατ. που είχε η Ισπανία και 80,1 εκατ. τουριστών που υποδέχθηκαν οι ΗΠΑ.

Όμως, η Γαλλία ήταν τρίτη χώρα στον κόσμο ως προς τα τουριστικά έσοδα, με 55 δισ.ευρώ, πίσω από την Ισπανία που είχε έσοδα 60 δισ.ευρώ από τον τουρισμό και πολύ μακριά από τις ΗΠΑ, όπου τα έσοδα αναφέρονται στο ύψος των 180 δισ.δολαρίων (161 δισ.ευρώ).

Η αναντιστοιχία αφίξεων και εσόδων προβληματίζει και την Γαλλική Εθνοσυνέλευση, που αποφάνθηκε σε έκθεσή της ότι η Γαλλία δεν αξιοποιεί όλες τις ευκαιρίες κατανάλωσης για τους τουρίστες που την επισκέπτονται. Επομένως, κυρίαρχος στόχος πρέπει να είναι αυτός, ώστε τα τουριστικά έσοδα να είναι υψηλότερα.

Τα τουριστικά έσοδα της χώρας είναι «απογοητευτικά» και «πολύ κάτω από τις δυνατότητες» του γαλλικού τουρισμού, τονίζεται στην έκθεση. Η μέση δαπάνη των τουριστών στη Γαλλία υπολογίζεται σε 260 ευρώ ανά ταξίδι, ποσό που παραμένει σταθερό από το 2013 και εντεύθεν.

Ένα από τα αδύναμα σημεία της Γαλλίας είναι η σχετικά μικρή διάρκεια διαμονής των τουριστών στη χώρα, που ήταν 6 έως 7 ημέρες το 2018, όπως και το 2017. Επίσης, τις Κυριακές ο αριθμός των καταστημάτων που μένουν ανοιχτά είναι εξαιρετικά περιρισμένος.

Σύμφωνα με την έκθεση της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, για να βελτιωθούν τα τουριστικά έσοδα, πρέπει να δημιουργηθούν νέες διεθνείς τουριστικές ζώνες ανά την επικράτεια και να αναπτυχθούν περιφερειακά αεροδρόμια. Παράλληλα, πρέπει να κινητοποιηθούν επενδύσεις με κρατική ενθάρρυνση.

Ο τουρισμός είναι στρατηγικός τομέας της γαλλικής οικονομίας, αντιπροσωπεύοντας το 7,2% του ΑΕΠ, προσφέρει 2 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, ενώ υπάρχουν 313.000 επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό.

 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα