Αύξηση των επιβατών στα αεροδρόμια της Βόρειας Μακεδονίας στο 6μηνο

03 Aug 2019, 10:24 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Αύξηση των επιβατών στα αεροδρόμια της Βόρειας Μακεδονίας στο 6μηνο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Αύξηση κατά 12% παρουσίασε το πρώτο εξάμηνο του έτους η επιβατική κίνηση στους αερολιμένες των Σκοπίων και της Αχρίδας σε σχέση με την ίδια περίοδο του περασμένου έτους, φθάνοντας τους 1,2 εκατ. διακινηθέντες σύμφωνα με την TAV, εταιρεία διαχείρισης των αεροδρομίων στην Βόρεια Μακεδονία.

Την ίδια περίοδο, οι πτήσεις και στα δύο αεροδρόμια ανήλθαν σε 9.792, έχοντας αυξηθεί κατά 8%, συγκριτικά με τα περσινά στοιχεία. Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της TAV κ. Alper Ersoy, ο διψήφιος ρυθμός αύξησης του αριθμού των επιβατών στα αεροδρόμια της Βόρειας Μακεδονίας συνεχίζεται και κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2019. Οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι υψηλότεροι από τον μέσο όρο της ΕΕ, κατά 5,9%.

Η TAV αναμένει ότι ο αριθμός των επιβατών θα συνεχίσει να αυξάνεται με τον τρέχοντα ρυθμό και θα ενισχυθεί το τρίτο και το τελευταίο τρίμηνο του 2019, χάρη στους 4 νέους προορισμούς από τα Σκόπια προς Μπάντεν-Μπάντεν και Βρέμη, που εισήχθησαν το Μάρτιο, και προς Λάρνακα και Turku που εγκαινιάστηκαν τον Ιούλιο- και στους έξι νέους προορισμούς από την Αχρίδα (ή Οχρίδα) προς Μάλμο και Μιλάνο, που εισήχθησαν τον Μάρτιο και προς Ντίσελντορφ, Στουτγάρδη, Μέμμινγκεν και Ντόρτμουντ που ξεκίνησαν τον Ιούλιο.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα