Αυξήθηκαν οι τουρίστες στη Βόρεια Μακεδονία

24 Jul 2019, 09:32 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Αυξήθηκαν οι τουρίστες στη Βόρεια Μακεδονία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Aύξηση κατά 2,9% παρουσίασαν οι αφίξεις τουριστών και κατά 1,3% οι διανυκτερεύσεις στη Βόρεια Μακεδονία τον Απρίλιο σε σχέση  με τον ίδιο μήνα πέρυσι φθάνοντας σε 85.017 και 166.238 αντίστοιχα σύμφωνα με τα στοιχεία της Κρατικής Στατιστικής Υπηρεσίας της γειτονικής χώρας.

Την περίοδο Ιανουαρίου - Απριλίου 2019, ο αριθμός των τουριστών αυξήθηκε κατά 2,4% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Ειδικότερα, ο αριθμός των εγχώριων τουριστών αυξήθηκε κατά 5,4%, ενώ ο αριθμός των ξένων τουριστών αυξήθηκε κατά 1%.

Στο μεταξύ, εργαστήρια για την εκπαίδευση εργαζομένων στον τομέα του τουρισμού πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα στα Σκόπια. Το πρόγραμμα στόχευε στην Τοπική και Περιφερειακή Ανταγωνιστικότητα, με επίκεντρο την εκπαίδευση των εργαζομένων στον τομέα του τουρισμού, δημιουργώντας μια on-line πλατφόρμα για την προώθηση του τουρισμού και ψηφιακά και έντυπα μέσα, τα οποία χρηματοδοτήθηκαν από το πρόγραμμα IPA της ΕΕ και την Παγκόσμια Τράπεζα. Ειδικότερα, η ΕΕ χορήγησε 18 εκατ. ευρώ για τα έργα αυτά που θα διανεμηθούν υπό μορφή επιχορηγήσεων και για τα οποία πολλοί δημόσιοι φορείς, Δήμοι και ΜΚΟ έχουν ήδη επιδείξει ενδιαφέρον. Περίπου 50 έργα χρηματοδοτήθηκαν ήδη με αυτό το έργο, μεταξύ των οποίων και ένας ταξιδιωτικός οδηγός για τα Σκόπια, που στοχεύει στην προβολή τουριστικών περιοχών της χώρας.

 

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα