Γκράφιτι κατά των τουριστών στη Γρανάδα

31 May 2019, 15:24 | ΚΟΣΜΟΣ

TornosNews.gr

Γκράφιτι κατά των τουριστών στη Γρανάδα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Με γκράφιτι που έχουν επιγραφές όπως «Τουρίστες, φύγετε» ή «το φλαμένγκο δεν είναι σόου», κάτοικοι της ισπανικής Γρανάδας διατρανώνουν στους επισκέπτες ότι δεν είναι επιθυμητοί στην πόλη τους, με την αστυνομία να έχει υποψίες για οργανωμένη κίνηση των κατοίκων.

Καθημερινά, τη Γρανάδα, η οποία αποτελεί προστατευόμενο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO από το 1984 λόγω της μαυριτανικής ιστορίας της, επισκέπτονται 27.000 ταξιδιώτες και η πόλη εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την τουριστική κίνηση.

Τα αντι-τουριστικά γκράφιτι, με επιγραφές όπως «Οι τουρίστες δεν θα εξαγοράσουν τη Γρανάδα», «Η Γρανάδα δεν είναι postcard» κτλ., εμφανίζονται σε τοίχους της περιοχής Albaicin.

Ο εκπρόσωπος της τοπικής ένωσης της γειτονιάς, Bajo Albaicin, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι αυξανόμενος αριθμός μηνυμάτων, γραμμένων κυρίως στα Αγγλικά, άρχισε να εμφανιζεται τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Ενώ εξέφρασε τη συμπαράσταση της ένωσης στην αγανάκτηση κατοίκων λόγω υπερ-τουρισμού, η οποία αποτυπώνεται στα γκράφιτι, δήλωσε ότι εάν κανείς θέλει να υπερασπιστεί την περιοχή, δε μπορεί να κάνει τίποτε χειρότερο από το να δημιουργεί τέτοια γκράφιτι. Οι τουρίστες φαίνεται να συμμερίζονται την άποψη ότι είναι κρίμα μια τόσο όμορφη περιοχή να χαραμίζεται με αυτό τον τρόπο.

Οι κάτοικοι ωστόσο συνεχίζουν να διαμαρτύρονται για το αυξανόμενο κόστος ζωής και θεωρούν ότι ο μαζικός τουρισμός καταστρέφει την καθημερινότητά τους.

Παρότι η αστυνομία υποψιάζεται οργανωμένη κίνηση πολιτών πίσω από τα γκράφιτι, δήλωσε ότι κανείς μέχρι στιγμής δεν έχει καταθέσει παράπονο.

Ένας ύποπτος έχει καταγραφεί σε κάμερα της περιοχής όμως μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συλλήψεις.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα