WTTC: Νέες τουριστικές επενδύσεις 3 δισ. στην Ισπανία

10 Apr 2019, 10:09 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

WTTC: Νέες τουριστικές επενδύσεις 3 δισ. στην Ισπανία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τα μέλη του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC) ανακοίνωσαν την προώθηση τουριστικών επενδύσεων ύψους 3 δισ. ευρώ στην Ισπανία, κατά την έναρξη της 19ης συνόδου κορυφής που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Απριλίου στη Σεβίλλη.

Το WTTC αντιπροσωπεύει τον παγκόσμιο ιδιωτικό τομέα ταξιδιών και τουρισμού, και μεταξύ των μελών της είναι πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι μεγάλων εταιρειών παγκοσμίως (Google, IBM, Deloitte, Visa ή Mastercard, κ.ά.). 

Η τουριστική βιομηχανία αποτελεί σημαντικό παράγοντα οικονομικής ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας στην Ισπανία. Ο τομέας αυτός συνεισφέρει ένα στα 7 ευρώ στην οικονομία και το 15% της απασχόλησης στη χώρα. Οι πολιτικές που εφαρμόζονται στην Ισπανία έχουν δημιουργήσει ένα ευνοϊκό οικονομικό περιβάλλον για τη βιώσιμη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη των ταξιδιών και του τουρισμού στη χώρα. Αυτό ενθάρρυνε τα μέλη του WTTC ως προς την προώθηση νέων επενδύσεων στην Ισπανία για τα επόμενα χρόνια.

Οι επενδύσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη την Ισπανία, σε εταιρείες ποικίλου επιχειρηματικού αντικειμένου, όπως κρουαζιέρες, ξενοδοχεία, λιανικό εμπόριο, αγορές, τουριστικά ταξίδια ή αεροπορία. Η Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του WTTC, κα Gloria Guevara, δήλωσε ότι η Ισπανία είναι παγκόσμιος ηγέτης στη δέσμευσή της να χρησιμοποιεί τα ταξίδια και τον τουρισμό ως κινητήρια δύναμη της οικονομικής ανάπτυξης και τη δημιουργία θέσεων εργασίας στη χώρα.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, κ. Pedro Sanchez, ανέφερε ότι το τουριστικό ρεκόρ που πέτυχε η Ισπανία το 2018 (81,8 εκ. τουρίστες) πρέπει να εδραιωθεί και να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που συνδέονται με τις νέες τεχνολογίες, τους νέους προορισμούς, τη βιωσιμότητα και την εποχικότητα των θέσεων εργασίας. Κατά την άποψή του, η ηγετική θέση της Ισπανίας στον τουριστικό τομέα εξαρτάται από την ικανότητα προσαρμογής στις παγκόσμιες προκλήσεις, δηλώνοντας ότι λ.χ. η Ισπανία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, κ. Pedro Sanchez, και ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, κ. Μπαράκ Ομπάμα, είχαν μια σύντομη συνάντηση στη Σεβίλλη, στη διάρκεια της οποίας αντάλλαξαν ιδέες για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και τις προκλήσεις της μετανάστευσης. Και οι δύο συμφώνησαν ότι τόσο η κατάσταση των νέων όσο και η ανάπτυξη σχεδίων που ευνοούν την απασχόληση και τις ευκαιρίες στέγασης για τις νέες γενιές είναι τα κύρια θέματα που πρέπει να τους απασχολούν. 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα