Ο αθλητικός τουρισμός προσφέρει στην Ισπανία τουριστικά έσοδα 13,8 δισ. ευρώ

05 Apr 2019, 09:16 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Ο αθλητικός τουρισμός προσφέρει στην Ισπανία τουριστικά έσοδα 13,8 δισ. ευρώ

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σημαντικός αριθμός ταξιδιωτών που επιλέγουν την Ισπανία ενδιαφέρονται μόνο για τον αθλητικό τουρισμό, μένοντας μακριά από το μοντέλο της νυχτερινής διασκέδασης και των πολυσύχναστων παραλιών.

Ο αθλητικός τουρισμός έχει αρχίσει να αναπτύσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια και υπολογίζεται ότι το 2017 απέφερε 13,8 δισ. ευρώ στην Ισπανία, δηλαδή το 10,07% του συνολικού ισπανικού τουρισμού. Οι ξένοι ήταν αυτοί που συνεισέφεραν περισσότερο, καθώς υπολογίζεται ότι δαπάνησαν 12,84 δισ. ευρώ, ενώ οι Ισπανοί ξόδεψαν 956 εκατ. ευρώ. Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 10 εκατ. τουρίστες ταξίδεψαν στην Ισπανία για αθλητικούς λόγους.  

Τα Κανάρια Νησιά αποτελούν το δημοφιλέστερο προορισμό για τους αθλητές. Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει το κλίμα της περιοχής, που θεωρείται ιδανικό καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς για αθλήματα. Ενώ το μοντέλο «ήλιος και θάλασσα» δημιουργεί χιλιάδες θέσεις εποχιακής απασχόλησης, ο αθλητικός τουρισμός αποτελεί συνώνυμη έννοια με τη βιώσιμη ανάπτυξη και έχει πραγματικό αντίκτυπο στον κοινωνικό-οικονομικό ιστό. Ακόμη, παρουσιάζει ανοδική τάση που προσφέρει ώθηση στην καταπολέμηση της εποχιακής ανεργίας, η οποία είναι η αχίλλειος πτέρνα της ισπανικής τουριστικής βιομηχανίας. Τα δεδομένα ενθαρρύνουν την προώθηση πολιτικών ενίσχυσης του αθλητικού τουρισμού και όλο και περισσότερες πόλεις, δήμοι και Αυτόνομες Κοινότητες υποστηρίζουν δραστηριότητες αναφορικά με τον αθλητισμό.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα