ΕΕ: Ψήφισμα για ελεύθερη πρόσβαση των Βρετανών στην Ευρώπη, αν η Βρετανία κάνει το ίδιο

03 Apr 2019, 11:16 | ΚΟΣΜΟΣ

TornosNews.gr

ΕΕ: Ψήφισμα για ελεύθερη πρόσβαση των Βρετανών στην Ευρώπη, αν η Βρετανία κάνει το ίδιο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Οι Βρετανοί πολίτες θα μπορούν να ταξιδέψουν στην ΕΕ για διάστημα μέχρι 90 ημερών χωρίς βίζα, για επαγγελματικά ταξίδια, τουρισμό ή για να επισκεφθούν συγγενείς ή φίλους, με την προϋπόθεση ότι και οι Ευρωπαίοι πολίτες θα έχουν επίσης ελεύθερη πρόσβαση στο ΗΒ. Αυτές οι συνθήκες δεν περιλαμβάνουν ωστόσο παραμονή για εργασία. 

Αυτό περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου που ετοιμάζεται να ψηφίσει την Πέμπτη, 4 Απριλίου το ευρωκοινοβούλιο, και το οποίο θα τεθεί σε ισχύ μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα συμπεριληφθεί στη λίστα με περισσότερες από εξήντα τρίτες χώρες και εδάφη των οποίων οι πολίτες δε χρειάζεται να αιτηθούν βίζα για να εισέλθουν στην ΕΕ για σύντομη παραμονή. Το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να παραχωρήσει τα ίδια δικαιώματα στους Ευρωπαίους πολίτες που επιθυμούν να εισέλθουν στην επικράτειά του.

Πριν από την ψηφοφορία στην ολομέλεια του ΕΚ, η επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών του ΕΚ θα τοποθετηθεί επί της συμβιβαστικής λύσης στην οποία κατέληξε με το Συμβούλιο την Τετάρτη το πρωί.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα