Κόβει τις επιδοτήσεις πτήσεων φέτος η Τουρκία

02 Apr 2019, 13:47 | ΚΟΣΜΟΣ

TornosNews.gr

Κόβει τις επιδοτήσεις πτήσεων φέτος η Τουρκία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Την πρόθεση των τουρκικών αρχών να σταματήσουν το πρόγραμμα επιδοτήσεων στις εισερχόμενες πτήσεις αυτή τη χρονιά, γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Τουρκίας (TURSAB), Firuz Baglykaya.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η απόφαση ελήφθη λόγω του υψηλού επιπέδου ζήτησης που καταγράφεται για τη χώρα, ως αποτέλεσμα της καμπάνιας προκρατήσεων που έθεσε σε εφαρμογή και η οποία ολοκληρώθηκε το Μάρτιο.

Εκπρόσωποι του ρώσου τουρ οπερέιτορ ANEX Tour αλλά και του Intourist επισημαίνουν ότι το πρόγραμμα χρηματοδότησης που εφαρμοζόταν τα περασμένα χρόνια συνήθως εκκινούσε το Μάρτιο, όμως για φέτος, μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει σχετική πληροφόρηση. 

Το πρόγραμμα χρηματοδότησης αερομεταφορέων που είχε θέσει σε ισχύ η Τουρκία, και επεκτάθηκε σε όλες τις εισερχόμενες πτήσεις στα κυριότερα τουριστικά θέρετρα, κάλυπτε τσάρτερ αλλά και προγραμματισμένες πτήσεις 150 θέσεων. Χρησιμοποιήθηκε για την ανάπτυξη της ζήτησης για τη χώρα από αγορές του εξωτερικού.

Κατά μέσο όρο, η χρηματοδότηση ανά τουρίστα ανερχόταν σε 35-40 δολάρια. Ωστόσο η έλλειψη στήριξης τη σεζόν του 2019 δεν σημαίνει ότι οι τιμές των πακέτων θα αυξηθούν ανάλογα καθώς υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την τιμολόγηση.

Κατά την έναρξη της καμπάνιας προκρατήσεων παρατηρήθηκε άνοδος στις τιμές των ξενοδοχείων της χώρας, ενώ σε συνδυασμό με την απουσία χρηματοδότησης στις αερομεταφορές, αυτό αποτελεί ένδειξη υψηλών προσδοκιών από πλευράς της τουρκικής τουριστικής βιομηχανίας για την ερχόμενη σεζόν. 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα