Τουρισμός: Συρρικνώνονται τα επαγγελματικά ταξίδια στη Βαρκελώνη- Καμπανάκι από τους ξενοδόχους

26 Mar 2019, 11:57 | ΚΟΣΜΟΣ

TornosNews.gr

Τουρισμός: Συρρικνώνονται τα επαγγελματικά ταξίδια στη Βαρκελώνη- Καμπανάκι από τους ξενοδόχους

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σημαντική πτώση στα επαγγελματικά ταξίδια, σημαντικό κομμάτι για την ξενοδοχειακή αγορά, καταγράφεται στην πόλη της Βαρκελώνης προκαλώντας ανησυχία στην Ένωση Ξενοδόχων της πόλης, καθώς οι επαγγελματίες στα ξενοδοχεία αντιπροσωπεύουν μόλις το 30% του συνόλου των επισκεπτών το 2018 έναντι 50% που ήταν το μερίδιό τους το 2014.

Σύμφωνα με τους ειδικούς ένας λόγος για τον οποίο συνέβη αυτό είναι η αύξηση του τουρισμού στη Βαρκελώνη, με περισσότερους τουρίστες αναψυχής παρά επαγγελματίες, ενώ και η πολιτική αστάθεια και η τρομοκρατική επίθεση τον Αύγουστο του 2017 φέρεται οτι προκάλεσαν αλλαγές στο κομμάτι των επαγγεματικών ταξιδίων. 

Οι ξενοδόχοι εκφράζουν ανησυχίες καθώς οι επαγγελματίες επισκέπτες τους έχουν υψηλή αγοραστική δύναμη. Ως εκ τούτου, όχι μόνο τα ξενοδοχεία αλλά και τα καταστήματα και τα εστιατόρια επηρεάζονται αρνητικά από την πτώση των επαγγελματικών ταξιδίων. 

Επιπλέον, οι επαγγελματίες επιλέγουν πάντα ξενοδοχεία, και όχι εναλλακτικά καταλύματα, σε αντίθεση με τους τουρίστες μεγάλο μέρος των οποίων επιλέγει διαμονή σε διαμερίσματα. Η διατήρηση του επιπέδου επαγγελματικών ταξιδίων είναι ζωτικής σημασίας για τους ξενοδόχους της Βαρκελώνης, καθώς, μεταξύ άλλων, τους βοηθά να μην επιβαρύνονται υπέρμετρα από την φορολογία.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων δήλωσε οτι τα ξενοδοχεία κάνουν ο,τι καλύτερο μπορούν για να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των επισκεπτών τους και να διασφαλίζουν οτι οι εταιρίες επιλέγουν τους χώρους τους για επαγγελματικά συνέδρια και συναντήσεις.

Οι προοπτικές για το 2019 είναι ευοίωνες με σταθερά ποσοστά, αν και δεν είναι ξεκάθαρο εάν το μερίδιο του επαγγελματικού τουρισμού θα επιστρέψει στα επίπεδα του 2014.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα