Ο τουρισμός στα Κανάρια Νησιά: Ακριβές τιμές και έλλειψη πτήσεων οδηγούν σε κάμψη

18 Mar 2019, 14:11 | ΚΟΣΜΟΣ

TornosNews.gr

Ο τουρισμός στα Κανάρια Νησιά: Ακριβές τιμές και έλλειψη πτήσεων οδηγούν σε κάμψη

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης των τουριστικών αφίξεων σε Τουρκία, Αίγυπτο και Τυνησία δημιουργούν πλέον πίεση για μειώσεις τιμών στην Ισπανία και, κυρίως, στις Βαλεαρίδες Νήσους και τα Κανάρια Νησιά. Αυτή τη στιγμή, οι κρατήσεις για τη Μαγιόρκα και την Φουερτεβεντούρα είναι χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι τέτοια εποχή. Η μείωση τιμών, ωστόσο, δεν μπορεί να φτάσει στα επίπεδα που ζητούν οι τουρ οπερέιτορ, δηλώνει ο υπουργός Τουρισμού της Τενερίφης Alberto Bernabe.

Τα Κανάρια Νησιά, πέραν των υψηλότερων τιμών, αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα με τις πτήσεις. Μετά την περυσινή πτώχευση της Air Berlin-Aus, φέτος πρέπει να αντιμετωπίσει και την  πτώχευση της Germania, καθώς δέκα πτήσεις εβδομαδιαίως χάνονται μόνο στην Τενερίφη, ενώ η Φουερτεβεντούρα στερείται δώδεκα από τις 70 πτήσεις εβδομαδιαίως από τη Γερμανία.

Η εύρεση εναλλακτικών πτήσεων είναι δύσκολη λόγω του μεγάλου χρόνου πτήσης - είναι πιο κερδοφόρο για τις αεροπορικές εταιρείες να πετούν δύο φορές την ημέρα στη Μαγιόρκα, παρά στα Κανάρια Νησιά. Η συνεργασία, εξάλλου, με αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους συναντά πολλά προβλήματα.

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα