Τουρκικός τουρισμός: +35% οι διεθνείς αφίξεις το α’ δίμηνο του 2018

02 Apr 2018, 10:44 | ΚΟΣΜΟΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Τουρκικός τουρισμός: +35% οι διεθνείς αφίξεις το α’ δίμηνο του 2018

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Εντυπωσιακή αύξηση της τάξης του 34,9% καταγράφουν οι αφίξεις ξένων τουριστών στην Τουρκία για το διάστημα Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι αγγίζοντας, ήδη, τα 3 εκατ. σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο Τουρισμού και Πολιτισμού της γειτονικής χώρας.

Μόνο τον Φεβρουάριο οι αφίξεις ξένων τουριστών στην Τουρκία αυξήθηκαν κατά 31,7% σε συνέχεια της αύξησης κατά 38,5% τον Ιανουάριο.

Σε σχέση με τις βασικές αγορές αξίζει να σημειωθεί για το δίμηνο η αύξηση των αφίξεων κατά 12% από την Γερμανία, κατά 19,5% από το Βέλγιο, κατά 29,5% από την Γαλλία, κατά 18,5% από την Ολλανδία, κατά 33% από τη Βρετανία κατά 68,1% από την Ισπανία, κατά 32,5% από την Ιταλία, κατά 25,8% από τη Βουλγαρία και κατά 69% από την Ρωσία. Ενδεικτικό της δυναμικής του τουρκικού τουρισμού είναι το γεγονός ότι αυξήθηκαν και κατά 38,7% οι αφίξεις τουριστών από την Ελλάδα.

Από την άλλη η συνέχιση της ανόδου του τουρκικού τουρισμού ενόψει έναρξης της αιχμής της φετινής σεζόν κρίνεται αβέβαιη αν η Άγκυρα εντείνει τις προκλήσεις της απέναντι στην Ελλάδα και γενικότερα απέναντι στην Ευρώπη απ’ όπου αντλεί το μεγαλύτερο μέρος των ξένων επισκεπτών της. Και μάλιστα σε μία χρονική περίοδο που η τουριστική βιομηχανία της Τουρκίας έχει αναπτύξει βάσιμες προσδοκίες ότι το 2018 θα μπορούσε να αποτελέσει ένα έτος σταθμό παγίωσης της ανάκαμψη του τουρκικού τουρισμού.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα