Τουρκικά ξενοδοχεία: Ανεβαίνουν οι πληρότητες αλλά οι τιμές παραμένουν χαμηλές

02 Apr 2018, 10:08 | ΚΟΣΜΟΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Τουρκικά ξενοδοχεία: Ανεβαίνουν οι πληρότητες αλλά οι τιμές παραμένουν χαμηλές

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ισχυρή αύξηση των πληροτήτων τους, της τάξης του 23,5%, παρουσίασαν τα ξενοδοχεία της Τουρκίας τον Φεβρουάριο, με αποτέλεσμα να διαμορφωθούν σε 62,5%, σύμφωνα με στοιχεία της ένωσης ξενοδόχων Τουρκίας, TÜROB, βάσει δεδομένων από την STR.

Οι τιμές των ξενοδοχείων της χώρας αυξήθηκαν κατά 1,9% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2017 και διαμορφώθηκαν σε 57,4 ευρώ κατά μέσο όρο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της TÜROB, Timur Bayındır, οι τιμές δωματίων οι οποίες σημείωσαν βουτιά το 2016, δεν ανακάμπτουν σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Ο κυριότερος παράγοντας που θα ανεβάσει τις τιμές των ξενοδοχειακών δωματίων θα είναι η ανάκαμψη του συνεδριακού τουρισμού, τόνισε, καλωσορίζοντας τις πρωτοβουλίες παροχής κινήτρων από την τουρκική κυβέρνηση στα επαγγελματικά ταξίδια στη χώρα και ιδιαίτερα στην Κωνσταντινούπολη.

Ενώ η Κωνσταντινούπολη είχε τη μεγαλύτερη αύξηση στα επίπεδα πληροτήτων των ευρωπαϊκών προορισμών (+35,1%), οι τιμές των δωματίων της αυξήθηκαν μόλις κατά 3,3% στα 68,7 ευρώ.

Οι πληρότητες διαμορφώθηκαν τον Φεβρουάριο σε 65,1%.

Ενώ η Τουρκία είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός στον κόσμο, κατατάσσεται στη 12η  θέση όσον αφορά τα τουριστικά έσοδα, είπε σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Hüseyin Yayman.

Τα κυριότερα δομικά προβλήματα του τουρισμού της Τουρκίας, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ο εξαιρετικά υψηλός αριθμός all inclusive ξενοδοχείων, η υπερβολική έμφαση που δίνεται στον καλοκαιρινό τουρισμό παρά στον 12μηνο και η διαφοροποίηση των τουριστικών αγορών χωρίς να χαθούν οι ευρωπαϊκές.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα