Τουρκικός τουρισμός: Επιδοτήσεις πτήσεων από τη Δ.Ευρώπη (έως και 9.000 δολ.)!

08 Feb 2018, 09:07 | ΚΟΣΜΟΣ

TornosNews.gr

Τουρκικός τουρισμός: Επιδοτήσεις πτήσεων από τη Δ.Ευρώπη (έως και 9.000 δολ.)!

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η τουρκική κυβέρνηση θα επιχορηγήσει φέτος πτήσεις από χώρες της Δυτικής Ευρώπης με ποσά από 1.500 δολάρια έως 9.000 δολάρια ανά πτήση, προκειμένου να τονώσει την ανάκαμψη του τουρισμού, δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Numan Kurtulmus στην έκθεση Emitt στην Κωνσταντινούπολη.

Πέρυσι η ανάκαμψη των αφίξεων στην Τουρκία προήλθε κυρίως από τη Ρωσία και αραβικές χώρες. Φέτος, στόχος είναι η υπάρξει ανάκαμψη και από τη Δυτική Ευρώπη, με πρώτη επιδίωξη την αύξηση των Γερμανών τουριστών.

Ήδη οι κρατήσεις τις τελευταίες εβδομάδες αυξήθηκαν έντονα, σύμφωνα με τους γερμανούς τουρ οπερέιτορ. Μόνο η TUI αναφέρει αύξηση κρατήσεων κατά 70% για την Τουρκία αυτό το καλοκαίρι

"Το 2017 ήταν η χρονιά των Ρώσων και το 2018 θα είναι η χρονιά των Γερμανών", δήλωσε ο Lütfi Elvan, υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης, στους επενδυτές που προσκλήθηκαν από την τουρκική ένωση επενδυτών TYD την παραμονή της έκθεσης.

Μόνο η Αττάλεια αναμένει αύξηση 20% στους αριθμούς επισκεπτών φέτος, δήλωσε ο Yusuf Hacisüleyman, αντιπρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Αττάλειας (ATSO). Το 2017, περίπου 10 εκατομμύρια ξένοι επισκέπτες ταξίδεψαν στην Αττάλεια, μεταξύ των οποίων 1,6 εκατ. Γερμανοί.

Ο μεγαλύτερος τουρ οπερέιτορ στην περιοχή πέρυσι ήταν η Odeon Holding, η οποία κατέχει τις επιχειρήσεις OTI και Coral Travel, με εκτιμώμενο μερίδιο αγοράς 12%. Η OTI είναι ισχυρή στη ρωσική αγορά και δραστηριοποιείται και στη Γερμανία μετά την εξαγορά της Ferien Touristik. Ακολουθούν οι τουρ οπερέιτορ Anex (10,3%), Pegas (9,8%) και η θυγατρική FTI της Meeting Point στην τέταρτη θέση (8,5%).

Οι Τούρκοι ξενοδόχοι έχουν υψηλές προσδοκίες από τη γερμανική αγορά φέτος, εκτιμώντας ότι η στάση του νέου Γερμανού υπουργού Εξωτερικών θα είναι καθοριστική στη βελτίωση στων αφίξεων. Η Τουρκία θα συνεχίσει την επικοινωνιακή της πολιτική για να εμπεδώσει την αίσθηση της ασφάλειας για τους τουρίστες.

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα