Επιπτώσεις στον τουρισμό από τις ταξιδιωτικές συστάσεις ΗΠΑ και Τουρκίας

12 Jan 2018, 09:05 | ΚΟΣΜΟΣ

TornosNews.gr

Επιπτώσεις στον τουρισμό από τις ταξιδιωτικές συστάσεις ΗΠΑ και Τουρκίας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η νέα ταξιδιωτική σύσταση των Ηνωμένων Πολιτειων Αμερικής, που προτρέπει τους Αμερικανούς πολίτες να αποφεύγουν τα ταξίδια στην Τουρκία λόγω του κινδύνου αυθαίρετων συλλήψεων και τρομοκρατικών επιθέσεων οδήγησε την Τουρκία στην έκδοση δικής της ταξιδιωτικής σύστασης προς τους Τούρκους πολίτες να αποφεύγουν ταξίδια στις ΗΠΑ για τους ίδιους ακριβώς λόγους. 

Οι κινήσεις αυτές επιδεινώνουν το κλίμα στις σχέσεις των δυο χωρών, με επιπτώσεις στον τουρισμό και κυρίως στη δρομολόγηση κρουαζιεροπλοίων σε τουρκικά λιμάνια, με προσεγγίσες και στα ελληνικά νησιά.

Η Τουρκία κάλεσε τον αμερικανικό πρέσβη στην Άγκυρα χθες για να εκφράσει την οργή της για την κατηγοριοποίηση της Τουρκίας στις χώρας με "αυξημένο κίνδυνο για την ασφάλεια" μαζί με το Σουδάν, το Πακιστάν, την Γουατεμάλα, τη Ρωσία και την Βενεζουέλα.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών καλεί τους Αμερικανούς πολίτες να αποφύγουν όλα τα ταξίδια τους στις περιοχές κατά μήκος των συνόρων Τουρκίας-Συρίας, καθώς και στις νοτιοανατολικές επαρχίες Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Şırnak, Diyarbakır, Van, Siirt, Muş, Mardin, Batman, Bingöl, Tunceli, Hakkari και Bitlis λόγω τρομοκρατίας.

Στην ταξιδιωτική σύσταση υπογραμμίζεται η απειλή τρομοκρατικών επιθέσεων, με στόχο δυτικούς τουρίστες και ομογενείς, οριοθετώντας ως επικίνδυνα σημεία, μεταξύ άλλων, τις αγορές και τα εμπορικά κέντρα, τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, τα αεροδρόμια και τους δημόσιους χώρους. 

Αναφέρεται επίσης ότι η συνεχιζόμενη κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Τουρκία δίνει τη δυνατότητα στις δυνάμεις ασφαλείας να προβαίνουν σε κρατήσεις ατόμων που θεωρούνται ύποπτα για συμμετοχή τους σε υποτιθέμενες τρομοκρατικές οργανώσεις με βάση ελάχιστα αποδεικτικά στοιχεία, ενώ ο βασικός λόγος φαίνεται ότι παρακινείται από πολιτικές σκοπιμότητες.

Διαβάστε επίσης

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Ελλάδα στις πιο ασφαλείς χώρες στον κόσμο

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα