Οι ηγέτες των επιχειρήσεων ανησυχούν για την ασφάλεια στα ταξίδια

15 Nov 2017, 11:05 | ΚΟΣΜΟΣ

TornosNews.gr

Οι ηγέτες των επιχειρήσεων ανησυχούν για την ασφάλεια στα ταξίδια

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Δύο στους τρεις ηγέτες επιχειρήσεων ανά τον κόσμο πιστεύουν ότι τα ταξίδια γίνονται όλο και πιο επικίνδυνα, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Ipsos MORI για λογαριασμό της International SOS.

Ειδικότερα, το 63% πιστεύουν ότι τα ταξίδια έγιναν πιο επικίνδυνα το περασμένο έτος. Αξιολογώντας τους πιθανούς κινδύνους, το 42% των επιχειρηματικών ομίλων τροποποίησε τα ταξιδιωτικά σχέδια των επιχειρήσεων. Η απειλή κατά της ασφάλειας στους προορισμούς επηρέασε το 58% και η ανησυχία για φυσικές καταστροφές το 43%.  Μόνο στην Αμερική η απειλή φυσικών καταστροφών ήταν ο πρώτος λόγος και η ασφάλεια δεύτερος.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, ως απειλές αναφέρθηκαν ακόμη  ο κίνδυνος στα ταξίδια (42%) και οι πολιτικές αναταραχές (34%).

Οι ανησυχίες ήταν αυξημένες σε αυτήν την έρευνα για την Αμερική, καθώς περισσότεροι από τρεις στους τέσσερις (78%) ηγέτες των επιχειρήσεων είπαν ότι τα ταξίδια έχουν γίνει πιο ριψοκίνδυνα το τελευταίο έτος, σε σύγκριση με το 59% για την Ευρώπη. 

Στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή, πάνω από το ήμισυ των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι τα ταξίδια έχουν γίνει ασφαλέστερα το τελευταίο έτος (51%). 

Το 53% δήλωσαν ότι η εκπαίδευση των εργαζομένων ήταν η κορυφαία πρόκληση γι αυτούς, ώστε να είναι ενημερωμένοι για τους κινδύνους του ταξιδιού. 

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα