Βιώσιμος τουρισμός: Απεβίωσε ο εμπνευστής του δρόμου των Άνδεων και των πόλεων των Ίνκας

17 Oct 2017, 11:15 | ΚΟΣΜΟΣ

TornosNews.gr

Βιώσιμος τουρισμός: Απεβίωσε ο εμπνευστής του δρόμου των Άνδεων και των πόλεων των Ίνκας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τη θλίψη τους για την απώλεια του Carlos Alberto Arrarte, εκπροσώπου του Παγκόσμιου Συμβουλίου Βιώσιμου Τουρισμού (GSTC) του Περού, εκφράζουν τα μέλη του GSTC.

Ο Carlos Alberto έγινε αντιπρόσωπος του Περού στο Συμβούλιο τον περασμένο μήνα, μετά από τη συμμετοχή του στο GSCT2017 στο Αϊσέν της Χιλής.

Είχε αρχίσει να οργανώνει ένα τοπικό συνέδριο με συμβολή στην εφαρμογή του δρόμου των Άνδεων, Chapaq Nan Route, το οποιο είναι μια συλλογή από αρχαία μονοπάτια που κατασκευάστηκαν κατά την Αυτοκρατορία των Ίνκας.

Ο δρόμος Chapaq Nan ανακηρύχθηκε δρόμος της πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και τον μοιράζονται το Περού, η Βολιβία, το Εκουαδόρ, η Αργεντινή, η Κολομβία και η Χιλή.

Ο Carlos Alberto Arrarte έχασε τη ζωή του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στην Ιερή Κοιλάδα των Ίνκας, στις 13 Οκτωβρίου. Επρόκειτο να συναντηθεί με εκπροσώπους από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα για την προώθηση του Σχεδίου Wallata, ένα σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης για το Ollantaytambo με ορίζοντα το 2021, με στόχο να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του προορισμού ως «ζωντανής πόλης των Ίνκας». 

Όπως αναφέρει το GSTC σε σχετική ανακοίνωση, ο Carlos Alberto ήταν γνωστός στον τουριστικό κόσμο για τα χαρίσματά του, τη γοητεία του και τον επαγγελματισμό του, καθώς και για το ότι έθετε την ανθρώπινη ανάπτυξη στη βάση της δουλειάς του.

Το GSTC και τα μέλη του εύχονται συλλυπητήρια στη χείρα του, Ann, και στην οικογένεια Arrarte και ευχαριστούν τον Carlos Alberto για όλα όσα έκανε.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα