Μια πλωτή Βενετία στο Ντουμπάι!

21 Sep 2017, 11:09 | ΚΟΣΜΟΣ

TornosNews.gr

Μια πλωτή Βενετία στο Ντουμπάι!

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ένα εντυπωσιακό πλωτό αντίγραφο της Βενετίας, με γόνδολες, υποθαλάσσια δωμάτια, όπερα, ακόμα και την Πλατεία Αγίου Μάρκου θα κατασκευαστεί στα νησιά του Ντουμπάι.

Θα είναι ο πρώτος πεντάστερος πλωτός προορισμός στον κόσμο που φιλοδοξεί να φέρει τη γοητεία, τη γαλήνη και τον πολιτισμό της Βενετίας στις ακτές του Ντουμπάι.

Παρόλο που το πρότζεκτ της κατασκευαστικής εταιρίας Kleindeinst Group βρίσκεται στα πρώιμα στάδια σχεδιασμού, το όραμα είναι φιλόδοξο και το κόστος υλοποίησής του αποτιμάται σε 2,5 δισ. Ντιρχάμ Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ή 567 εκατ. ευρώ.

Ο προορισμός δεν θα μοιάζει απλώς στη Βενετία, με κανάλια, γόνδολες εισαγωγής από την Ιταλία και την Πλατεία Αγίου Μάρκου, αλλά θα είναι διανθισμένος και με έναν πολυτελή υποβρύχιο κόσμο με δωμάτια, μπαρ, καταστήματα και εστιατόρια. 

Οι 180 από τις 414 πολυτελείς καμπίνες-δωμάτια, καθώς και τα εστιατόρια, τα μπαρ και τα καταστήματα θα βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, προσφέροντας στους επισκέπτες εντυπωσιακή θέα από τις γόνδολες και τους κοραλλιογενείς υφάλους γεμάτους ζωή στο βυθό της θάλασσας.

Οι επισκέπτες θα περιηγούνται στον προορισμό είτε με τα πόδια, είτε με γόνδολα. Η Πλωτή Βενετία θα μπορεί να φιλοξενήσει έως 3.000 επισκέπτες και θα είναι εύκολα προσβάσιμη από την ξηρά, μέσω πλοίων, υδροπλάνων ή ελικόπτερου. 

Επιπλέον, θα διοργανώνονται παραδοσιακά βενετσιάνικα φεστιβάλ και εκδηλώσεις, όπως η Μπιενάλε της Βενετίας και η Ιστορική Ρεγκάτα της Βενετίας.

Ο προορισμός θα αποτελεί τμήμα του συμπλέγματος The Heart of Europe που αποτελείται από 6 νησιά στο The World in Dubai, 4 χλμ. από την ξηρά.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα