Αιγυπτιακός τουρισμός: Εμίρης επενδύει 800 εκατ. ευρώ σε νέα ξενοδοχεία

12 Sep 2017, 09:07 | ΚΟΣΜΟΣ

TornosNews.gr

Αιγυπτιακός τουρισμός: Εμίρης επενδύει 800 εκατ. ευρώ σε νέα ξενοδοχεία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ο Εμίρης Alwaleed Bin Talal της Σαουδικής Αραβίας, με περιουσία δισ. δολαρίων, υπέγραψε συμφωνία με τον αιγυπτιακό κατασκευαστικό όμιλο Talaat Moustafa για την ανάπτυξη ξενοδοχείων στην Αίγυπτο με το σύνολο των επενδύσεων να ανέρχεται σε 800 εκατ. δολάρια.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προγραμματισμένες επενδύσεις ξένων από την έναρξη της οικονομικής αναμόρφωσης της Αιγύπτου.

Η συμφωνία περιλαμβάνει τη διεύρυνση του resort Four Seasons στο Σαρμ ελ Σέιχ, τη λειτουργία νέων ξενοδοχείων στο al-Alamein, περιοχή που βρέχεται από τη Μεσόγειο, καθώς και στο Madinaty, ένα οικιστικό συγκρότημα έξω από το Κάιρο.

Ο Alwaleed έχει στην ιδιοκτησία του 40 ξενοδοχεία και resort στη χώρα, με 18 άλλα να βρίσκονται υπό κατασκευή.

Η συμφωνία έρχεται μετά την ισχύ του νέου επενδυτικού νόμου στην Αίγυπτο τον Ιούνιο, που διευκολύνει τις επενδύσεις και την επιχειρηματική δραστηριότητα στη χώρα.

Η Αίγυπτος φιλοδοξεί να ξεπεράσει τον στόχο των 10 δισ. δολαρίων από ξένες επενδύσεις το 2017, σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσει την επενδυτική εικόνα της.

Ο τουρισμός στη χώρα αρχίζει να ανακάμπτει, παρά τις τρομοκρατικές επιθέσεις. Μόνο το Μάρτιο, τη χώρα επισκέφθηκαν 440.700 περισσότεροι τουρίστες από πέρυσι.

Άλλα τουριστκά πρότζεκτ που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στο Σαρμ ελ Σέιχ είναι:

-Swissotel Citystars Sharm El Sheikh Hotel & Residences, το πρώτο Swissotel στην Αίγυπτο με 387 δωμάτια και 374 σουίτες.

-Fairmont Citystars Sharm el Sheikh, περιλαμβάνει διαμερίσματα και τη μεγαλύτερη Crystal Lagoon στον κόσμο.

-The Reef Oasis Eden Resort, το ξενοδοχείο θα διαθέτει πολυτελείς βίλες με ιδιωτικές πισίνες και κήπους, ένα αμφιθέατρο, μερικά θεματικά εστιατόρια, σχολή καταδύσεων και πολυτελές σπα 3.000 τ.μ.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα