Αίγυπτος: Νέο "Μεγάλο Μουσείο" ιστορίας μέσα στο 2018- Στόχος οι Ευρωπαίοι τουρίστες

25 Aug 2017, 08:55 | ΚΟΣΜΟΣ

TornosNews.gr

Αίγυπτος: Νέο "Μεγάλο Μουσείο" ιστορίας μέσα στο 2018- Στόχος οι Ευρωπαίοι τουρίστες

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

H Aίγυπτος επιβεβαίωσε τα σχέδια να ανοίξει για το κοινό το Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο στη Γκίζα το 2018, με σκοπό να προσελκύσει ακόμη περισσότερους Ευρωπαίους και Ασιάτες επισκέπτες.

Οι αιγυπτιακές αρχές υπολογίζουν ότι το μουσείο θα προσελκύει 8 εκατ. επισκέπτες ετησίως, πέντε χρόνια μετά τα εγκαίνιά του. Για να ενισχυθεί η αύξηση των επισκεπτών υπάρχει η σκέψη να ανοίξουν καταστήματα με τουριστικά είδη αλλά και υπηρεσίες ενώ εκτιμάται ότι θα χρειαστεί να κατασκευαστούν τουλάχιστον 40 ξενοδοχεία.

Οι εργασίες στο μουσείο έχουν ολοκληρωθεί κατά το 70% και σε αυτό έχουν μεταφερθεί ήδη 4.000 από τα 5.000 εκθέματα που προέρχονται από τον τάφο του αιγύπτιου φαραώ Τουταγχαμών.

Συνολικά, το μουσείο θα διαθέτει περισσότερα από 100.000 εκθέματα που σχετίζονται με διαφορετικές εποχές της αιγυπτιακής ιστορίας. 

Περί τα 4.500 από την κληρονομιά του Τουταγχαμών και θα παρουσιασθούν για πρώτη φορά στο κοινό. 

Το μουσείο θα διαθέτει επίσης και δωμάτιο θησαυρών από τον τάφο του Τουταγχαμών, επτά φορές μεγαλύτερο από το αντίστοιχο στο μουσείο του Κάιρου.

Το κόστος για την κατασκευή του μουσείου θα ανέλθει σε τουλάχιστον 1 δισ. δολάρια, αποτελώντας το πιο ακριβό σύγχρονο μουσείο στον κόσμο. Το πρότζεκτ χρηματοδοτούν αιγυπτιακά και ιαπωνικά funds.

Πώς θα είναι το μουσείο

Σύμφωνα με το πρότζεκτ, οι αίθουσες του μουσείου θα έχουν σχήμα λοξών τριγώνων με πυραμιδική οροφή και οι τοίχοι θα είναι κατασκευασμένοι από ημιδιαφανή πέτρα. Μέσα στην κύρια είσοδο θα χτιστεί ένα αίθριο όπου θα εκτίθενται τα μεγαλύτερα εκθέματα. Το νέο μουσείο θα αποτελεί μέρος ενός μεγάλου μουσειακού συγκροτήματος: η απόσταση από το μουσείο μέχρι τις πυραμίδες της Γκίζας είναι λιγότερο από δύο χιλιόμετρα. Επίσης κοντά του βρίσκονται εμβληματικά μνημεία όπως η Μεγάλη Σφίγγα.

Εκτός από το κεντρικό κτήριο του μουσείου, το συγκρότημα περιλαμβάνει κινηματογράφο, βιβλιοθήκη, αίθουσες διδασκαλίας, συνεδριακές αίθουσες, κέντρο πολυμέσων, παιδικό μουσείο, μουσείο για άτομα με ειδικές ανάγκες, κέντρο ψυχαγωγίας, εκθεσιακούς χώρους για προσωρινές εκθέσεις και πάρκα. Για την άνεση των τουριστών, το μουσειακό συγκρότημα θα συνδεθεί με τις πυραμίδες της Γκίζας με ειδικό δρόμο.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα