Μεγάλη απάτη στις ΗΠΑ με δήθεν τηλεφωνικές προσφορές από Expedia και TripAdvisor

26 Jun 2017, 08:06 | ΚΟΣΜΟΣ

TornosNews.gr

Μεγάλη απάτη στις ΗΠΑ με δήθεν τηλεφωνικές προσφορές από Expedia και TripAdvisor

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Χρηματική ποινή-ρεκόρ, ύψους 120 εκατ. δολαρίων, ενδέχεται να επιβληθεί σε απατεώνα από τη Φλόριντα, ο οποίος μέσα σε ένα τρίμηνο πραγματοποίησε 96 εκατ. παράνομες τηλεφωνικές κλήσεις-ρομπότ, ξεγελώντας ανυποψίαστους καταναλωτές ότι οι κλήσεις προέρχονταν από μεγάλους τουριστικούς οργανισμούς οι οποίοι προσέφεραν στους δήθεν τυχερούς καταναλωτές αποκλειστικά δώρα.

Ανάμεσα στις εταιρίες τις οποίες επικαλούνταν ο απατεώνας ήταν οι Hilton, Marriott, TripAdvisor και Expedia.

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ, FCC, έχει προτείνει την επιβολή προστίμου στον Adrian Abramovich από το Μαϊάμι σε ύψος που ξεπερνά κάθε άλλη που έχει επιβληθεί σε περίπτωση απάτης.

Οι κλήσεις παρέπεμπαν τους πελάτες σε δήθεν τουριστικά γραφεία τα οποία αποδείχθηκε πως ήταν εταιρίες χρονοχρέωσης στο Μεξικό.

Κανένας από τους μεγάλους τουριστικούς οργανισμούς που επικαλούνταν ο απατεώνας δεν είχε σχέση με τον ίδιο, ή με τις εταιρίες μάρκετινγκ που λειτουργούσαν για λογαριασμό του.

Το μεγαλύτερο πλήγμα δέχθηκε η TripAdvisor η οποία κατακλύστηκε από παράπονα καταναλωτών. Στη συνέχεια η εταιρία διεξήγαγε τη δική της έρευνα ανακαλύπτοντας το σύνδεσμο με την εταιρία στο Μεξικό.

Η FCC διαπιστώνει ότι στο πλαίσιο της απάτης καθημερινά πραγματοποιούνταν ρομποτικά περισσότερα από 1 εκατ. τηλέφωνα σε ανυποψίαστους καταναλωτές.

Photo Source: Wikimedia Commons Copyright: Ed Yourdon License: CC-BY-SA 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα