Σύλληψη Βρετανών στη Μαγιόρκα που ενθάρρυναν τουρίστες να ζητήσουν αποζημίωση...

12 Jun 2017, 09:22 | ΚΟΣΜΟΣ

TornosNews.gr

Σύλληψη Βρετανών στη Μαγιόρκα που ενθάρρυναν τουρίστες να ζητήσουν αποζημίωση...

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Με ποινικές διώξεις ενδέχεται να αντιμετωπίζονται οι απαιτήσεις Βρετανών για αποζημίωση που βασίζονται σε ψευδείς ισχυρισμούς ασθενείας στη διάρκεια των διακοπών.

Η ΑΒΤΑ προειδοποιεί ότι οι ψευδείς ισχυρισμοί ασθενείας με κίνητρο την αποζημίωση μπορεί να επισύρει χρηματικά πρόστιμα και να καταγραφεί στο ποινικό μητρώο.

Οι ντετέκτιβ της δημοτικής αστυνομίας του Λονδίνου εξετάζουν υποθέσεις χρηματικών απαιτήσεων που έχουν υποβάλλει τουρίστες σε ταξιδιωτικές εταιρίες, με τον ισχυρισμό τροφικής δηλητηρίασης στις διακοπές.

Εν τω μεταξύ, 2 Βρετανοί συνελήφθησαν την Παρασκευή στη Μαγιόρκα, καθώς φέρονται να έχουν ενθαρρύνει τουρίστες να προχωρήσουν σε ψευδείς ισχυρισμούς ασθενείας προκειμένου να αποκομίσουν αποζημίωση. Η ένωση ξενοδόχων στις Βαλεαρίδες Νήσους  οργανώνει αυτό το καλοκαίρι εκστρατεία για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο αποζημιώσεων για γαστρικές ασθένειες, καθώς οι απαιτήσεις έχουν αυξηθεί κατά 700% τον τελευταίο χρόνο. 

Η ένωση βρετανών τουρ οπερέιτορ, ΑΒΤΑ, έχει καταγράψει αύξηση 500% στις απαιτήσεις αποζημίωσης για τροφική δηλητηρίαση από το 2013, ενώ στην TUI τα περιστατικά έχουν εκτοξευθεί κατά 1.400%!

Πιστεύεται ότι το μεγαλύτερο μέρος των απαιτήσεων αφορά σε ψευδείς ισχυρισμούς ασθενείας, με πρωταγωνιστές σε αυτούς τις εταιρίες διαχείρισης παραπόνων οι οποίες πείθουν όλο και περισσότερους ταξιδιώτες να ζητήσουν αποζημιώσεις.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα