Η Ιταλία... χαρίζει τα κάστρα της- το μεγάλο στοίχημα για τον τουρισμό

18 May 2017, 08:07 | ΚΟΣΜΟΣ

TornosNews.gr

Η Ιταλία... χαρίζει τα κάστρα της- το μεγάλο στοίχημα για τον τουρισμό

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η ιταλική κυβέρνηση προσφέρει, δωρεάν, σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο ιδιώτη τους τίτλους ιδιοκτησίας από δεκάδες κάστρα στη χώρα με ιστορία αιώνων.

Πρόκειται για 103 μνημεία με μεγάλη αρχαιολογική και ιστορική αξία, τα οποία, όπως αποφάσισε η ιταλική κυβέρνηση, θα μπορούν να διεκδικούν χωρίς χρηματικό αντίτιμο οι ενδιαφερόμενοι.

Μοναδική προϋπόθεση για την απόκτησή τους είναι η υποβολή ενός αναλυτικού master plan το οποίο θα εκθέτει τους τρόπους με τους οποίους οι νέοι ιδιοκτήτες σκοπεύουν να μετατρέψουν τα μνημεία σε λειτουργικό χώρο πολιτιστικής κληρονομιάς τον οποίο θα μπορούν να επισκέπτονται οι τουρίστες.

Σύμφωνα με τον Independent, η πρωτοβουλία της κυβέρνησης αποτελεί μέρος του Στρατηγικού Σχεδίου της για τον Τουρισμό και αποτέλεσε πρόταση του Οργανισμού Κρατικής Ιδιοκτησίας και του Υπουργείου Πολιτιστικής Κληρονομιάς της χώρας.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να συμβάλλει στην τουριστική αποσυμφόρηση των μεγάλων πόλεων της Ιταλίας όπως η Βενετία, με την προσέλκυση τουριστών σε απομακρυσμένες περιοχές.

Στόχος είναι ιδιωτικά και δημόσια κτίρια τα οποία δεν χρησιμοποιούνται πια να μεταμορφωθούν σε εγκαταστάσεις επισκέψιμες από ποδηλάτες, πεζοπόρους και τουρίστες. Το πρότζεκτ αναμένεται να στηρίξει την ανάπτυξη του αργού τουρισμού, εκτιμά η κυβέρνηση.

Οι νέοι ιδιοκτήτες θα διατηρούν τους τίτλους ιδιοκτησίας για 9 χρόνια με δυνατότητα ανανέωσης για άλλα 9 χρόνια ενώ εάν η κυβέρνηση θεωρήσει ιδιαίτερα αξιόλογη την ιδέα αξιοποίησης, οι νέοι ιδιοκτήτες θα μπορούν να συνάψουν συμβόλαια για 50 έτη. 

Την ερχόμενη διετία προγραμματίζεται η διάθεση άλλων 200 κτιρίων.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα