Ιατρικός Τουρισμός: Ανθεί η εμφύτευση μαλλιών στην Τουρκία

11 May 2017, 10:19 | ΚΟΣΜΟΣ

TornosNews.gr

Ιατρικός Τουρισμός: Ανθεί η εμφύτευση μαλλιών στην Τουρκία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σε ανερχόμενο προορισμό ιατρικού τουρισμού για εμφυτεύσεις μαλλιών μετατρέπεται η Κωνσταντινούπολη, διαθέτοντας περισσότερες από 300 κλινικές που ειδικεύονται στην αντιμετώπιση της αραίωσης των μαλλιών. Η τουρκική πρωτεύουσα προσελκύει ήδη αυξανόμενο αριθμό επισκεπτών, που ενδιαφέρονται για εμφύτευση μαλλιών, από όλο τον κόσμο, και ιδιαίτερα από τη Μέση Ανατολή, τον Περσικό Κόλπο, ακόμη και από τη χώρα μας.

Σε αυτό συντελεί το έμπειρο ιατρικό προσωπικό, η αναβαθμισμένη τεχνολογία και οι ποιοτικές υπηρεσίες σε σχετικά χαμηλές τιμές.

Άνδρες με επιδέσμους στο κεφάλι διαφημίζουν τις κλινικές αυτές σε τουριστικές περιοχές της πόλης και συναντώνται τόσο συχνά που οι κάτοικοι αστειεύονται μεταξύ τους ότι στο εξής ένας άνδρας με επίδεσμο μπορεί να γίνει το νέο σύμβολο της Κωνσταντινούπολης.

Τα πακέτα ιατρικού τουρισμού που προσφέρονται στους ξένους τουρίστες περιλαμβάνουν παραλαβή από το αεροδρόμιο, διαμονή σε ξενοδοχείο, την ίδια την επέμβαση και τον τουρισμό.

Το κόστος ενός τέτοιου 3ήμερου πακέτου στην Κωνσταντινούπολη ανέρχεται σε μόλις 1.200 ευρώ, έναντι 6.000 ευρώ που κοστίζει η ίδια επέμβαση στην Ευρώπη και ελαφρώς φθηνότερης τιμής στη Μ. Ανατολή.

Η διαδικασία διαρκεί 10 ώρες και τα μαλλιά φυτρώνουν μετά από εβδομάδες ή μήνες.

Σύμφωνα με τον σύμβουλο της Ένωσης Τουρισμού Υγείας της Τουρκίας, Emre Ali Kodan, 5.000 ξένοι ασθενείς κάνουν εμφυτεύσεις μαλλιών στη χώρα κάθε μήνα, η πλειονότητα των οποίων προέρχεται από τη Μ. Ανατολή και την Αραβική Χερσόνησο (Σαουδική Αραβία, ΗΑΕ και Κατάρ).

Μάλιστα υπάρχει η εκτίμηση ότι οι επεμβάσεις το 2017 θα παρουσιάσουν αύξηση 10% και δεν είναι μακρινός στόχος οι 6.500 ξένοι το μήνα. Τα 2016 η αύξηση ήταν της τάξης του 5%.

Επιπλέον, σύμφωνα με την Ένωση, ενδιαφέρον δείχνουν ασθενείς και από τη χώρα μας, την Ιταλία και τη Ρωσία.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα