Βαλεαρίδες Νήσοι: +700% (!) οι απαιτήσεις αποζημίωσης από Βρετανούς τουρίστες

05 Apr 2017, 08:53 | ΚΟΣΜΟΣ

TornosNews.gr

Βαλεαρίδες Νήσοι: +700% (!) οι απαιτήσεις αποζημίωσης από Βρετανούς τουρίστες

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Την έντονη διαμαρτυρία των Ισπανών ξενοδόχων έχουν προκαλέσει οι πολλαπλές απαιτήσεις από Βρετανούς τουρίστες για αποζημιώσεις αφού τα περιστατικά τροφικών δηλητηριάσεων που επικαλούνται οι τουρίστες έχουν πολλαπλασιασθεί.

Το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 6 της Ισπανίας έδωσε πρόσφατα διαστάσεις στο θέμα, μεταδίδοντας ότι Βρετανοί τουρίστες αναφέρουν ψευδώς ότι υπέφεραν από δηλητηρίαση κατά τη διαμονή στο ξενοδοχείο, προκειμένου να κάνουν δωρεάν διακοπές στην Ισπανία.

Ξενοδόχοι και ασφαλιστικές εταιρίες καταγγέλλουν ότι οργανωτές ταξιδιών στη Βρετανία προτιμούν να πληρώνουν τέτοιες αξιώσεις τουριστών, μεταβιβάζοντας το κόστος στα ξενοδοχεία, αντί να προσφύγουν στα δικαστήρια με κίνδυνο να καταβάλλουν πενταψήφια ποσά σε δικηγόρους.

Ο Antonio Aranda από την ένωση ξενοδόχων στην περιοχή Costa del Sol διαμαρτύρεται ότι «οι μόνοι τουρίστες που αρρωσταίνουν είναι οι Βρετανοί» καθώς στις Βαλεαρίδες οι απαιτήσεις αποζημίωσης έχουν αυξηθεί τον τελευταίο χρόνο κατά… 700%!

Οι ισπανοί ξενοδόχοι και ασφαλιστές κρατούνται όμηροι από τη βρετανική ταξιδιωτική βιομηχανία, επισημαίνει η δικηγόρος Marie Rogers του δικηγορικού γραφείου της Μαδρίτης Rogers & Co. Ο αιτών δεν χρειάζεται να παράσχει ενδείξεις ασθένειας ή τραυματισμού στο ξενοδοχείο. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα σημείωμα από τον φαρμακοποιό, είπε.

Όπως εξηγεί, ο μοναδικός λόγος που οι εταιρίες που διαχειρίζονται τα παράπονα έχουν εισπράξεις, είναι επειδή είναι φθηνότερο για τις τουριστικές εταιρίες να πληρώσουν το αίτημα παρά να καταφύγουν στη δικαιοσύνη ώστε να απορριφθεί, καθώς, στη δεύτερη περίπτωση, θα υποστούν κόστη που μπορεί να φτάνουν τις 30.000 λίρες. Επομένως πληρώνουν τα ποσά και στη συνέχεια τα ζητούν από τα ξενοδοχεία.

Οι ξενοδόχοι από την πλευρά τους αναζητούν αποδείξεις για το που σιτίζονται οι επισκέπτες τους. Ορισμένοι σκέφτονται να υιοθετήσουν το βραχιόλι στους Βρετανούς επισκέπτες, τα οποία πρέπει να επιδεικνύονται σε κάθε γεύμα, ενώ άλλοι τοποθετούν ιατρούς εντός του ξενοδοχείου. 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα