Τουρκικός τουρισμός: "Πάρτε το γείτονά σας και ελάτε", το σλόγκαν της καμπάνιας που κινητοποιεί τους ομογενείς

28 Feb 2017, 08:47 | ΚΟΣΜΟΣ

TornosNews.gr

Τουρκικός τουρισμός: "Πάρτε το γείτονά σας και ελάτε", το σλόγκαν της καμπάνιας που κινητοποιεί τους ομογενείς

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Από την διεθνή έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου ξεκινά η νέα καμπάνια της Τουρκίας για την αύξηση των τουριστικών αφίξεων φέτος, που στηρίζεται στην κινητοποίηση των Τούρκων που ζουν στο εξωτερικό ώστε να πείσουν τους γείτονές τους να πάνε μαζί για διακοπές στην Τουρκία.

Το σλόγκαν της καμπάνιας είναι “Bring your neighbor and come” και ξεκινά από την ΙΤΒ, καθώς στη Γερμανία υπάρχει η μεγαλύτερη τουρκική διασπορά στον κόσμο, αφού από τα 3 εκατ. Τούρκων που ζουν εκεί, περίπου 1,4 εκατομμύρια έχουν την τουρκική υπηκοότητα.

Στόχος της καμπάνιας είναι η προσέλκυση αρχικά 8 εκατομμυρίων περισσότερων τουριστών, ώστε τα τουριστικά έσοδα να φτάσουν τα 50 δισ.δολάρια.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι ο αριθμός των τουριστικών αφίξεων μειώθηκε κατά 30% και συρρικνώθηκε στα 25,3 εκατομμύρια.

Στην έκθεση ΙΤΒ θα μετάσχουν 132 τουρκικές εταιρείες, υπό την αιγίδα του τουρκικού Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, οι οποίες θα έχουν την ευκαιρία να προωθήσουν την καμπάνια με εκπτώσεις στους Τούρκους υπηκόους που θα φέρουν στις διακοπές τους στην Τουρκία και τους γείτονες ή φίλους τους, Εκτός από τα δημοφιλή θέρετρα, στην ΙΤΒ θα προβληθούν ειδικές μορφές τουρισμού, όπως η ορειβασία, η πεζοπορία και η ποδηλασία, καθώς και η τουρκική κουζίνα και οι τέχνες, που θα τύχουν ιδιαίτερης προβολής στην έκθεση.       

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα