Νέα Υόρκη, η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ - εντυπωσιακά πλάνα από ψηλά

01 Dec 2016, 12:47 | ΚΟΣΜΟΣ

TornosNews.gr

Νέα Υόρκη, η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ - εντυπωσιακά πλάνα από ψηλά

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Την πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, την πολιτιστική και οικονομική πρωτεύουσα του κόσμου αλλά και την πιο πυκνοκατοικημένη πόλη στον κόσμο, τη Νέα Υόρκη, παρουσιάζει με πλάνα από ψηλά ατμοσφαιρικό βίντεο στο Youtube.

Το σύγχρονο όνομά της η Νέα Υόρκη το έλαβε προς τιμήν του τότε δούκα της ιστορικής πόλης της Αγγλίας, της Υόρκης.

Πολλές συνοικίες και μνημεία στην πόλη της Νέας Υόρκης έχουν γίνει γνωστά στα περίπου 55 εκατομμύρια επισκέπτες που δέχεται ετησίως. Αρκετοί πιστεύουν ότι είναι η πιο πολυφωτογραφημένη πόλη στον κόσμο.

Η Νέα Υόρκη διαθέτει πολλά αξιοθέατα, περίπου 500 γκαλερί τέχνης, 150 μουσεία, πάνω από 100 θέατρα, δεκάδες εμπορικά καταστήματα και 17.000 εστιατόρια. Η πόλη θεωρείται ως πολιτιστικό και καλλιτεχνικό κέντρο της Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ.

Στο Μανχάταν βρίσκονται αποκλειστικά και μόνο πανύψηλοι ουρανοξύστες. Το 1902 χτίστηκε ο πρώτος ουρανοξύστης, ενώ κατά τη διάρκεια του πρώτου μισού του 20ού αιώνα κατασκευάστηκαν ουρανοξύστες γοτθικού και Αρ Ντεκό ρυθμού, όπως το κτήριο της Chrysler το 1930, ενώ το 1931 κατασκευάστηκε το Empire State Building, ψηλότερο κτίριο στο κόσμο για πάνω από 40 χρόνια.

Η Πλατεία Τάιμς, που έχει ονομαστεί ως το "Σταυροδρόμι του Κόσμου", είναι ένα κομβικό σημείο στην καρδιά του Μανχάταν που οδηγεί στον δρόμο του Μπρόντγουεϊ, ενώ θεωρείται μια από τις πιο πολυσύχναστες διασταυρώσεις πεζών στον κόσμο, καθώς και ένα σημαντικό κέντρο για την βιομηχανία της ψυχαγωγίας.

Αναμφίβολα, ορόσημο της Νέας Υόρκης είναι το άγαλμα της ελευθερίας, που το 1886 τοποθετήθηκε στο νησί της Ελευθερίας, νότια του Μανχάταν, ως δώρο της Γαλλικής Δημοκρατίας. Δημιουργός του ήταν ο γλύπτης Φρεντερίκ Μπαρτολντί (Frédéric Auguste Bartholdi). 

Η οικονομική συνοικία, στην Γουόλ Στριτ στο Κάτω Μανχάταν, έχει χαρακτηριστεί το σημαντικότερο χρηματοοικονομικό κέντρο του κόσμου. Όσον αφορά την εκπαίδευση περιλαμβάνει πάνω από 120 κολέγια και πανεπιστήμια συμπεριλαμβανομένων των Πανεπιστημίου Κολούμπια, Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και Πανεπιστήμιο Ροκεφέλερ, τα οποία έχουν καταταχθεί μέσα στα 35 κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου.

Δείτε το βίντεο...

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα