Διεθνές Συνέδριο Ελλάδα και Ινδία | Γέφυρες Πολιτισμού, Επιστήμης και Επιχειρηματικότητας στη Θεσσαλονίκη

29 Nov 2024, 07:16 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Διεθνές Συνέδριο Ελλάδα και Ινδία | Γέφυρες Πολιτισμού, Επιστήμης και Επιχειρηματικότητας στη Θεσσαλονίκη

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Από τις 2 έως τις 6 Δεκεμβρίου στην έδρα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί το 2ο Πολυθεματικό Διεθνές Συνέδριο Ελλάδα και Ινδία: Κοινωνία, Επιστήμη και Επιχειρηματικότητα. Διοργανωτές του Συνεδρίου, είναι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, σε συνεργασία με την Ελληνική Έδρα στο Πανεπιστήμιο Jawaharlal Nehru του Νέου Δελχί.

Οι 4 κεντρικοί άξονες του Συνεδρίου, είναι ο Πολιτισμός, Πολιτισμική Κληρονομιά και Τουρισμός , η Ιστορία, Διεθνείς Σχέσεις, Διπλωματία και Γεωπολιτική, η Πληροφορική, Τεχνολογία και Καινοτομία, καθώς και η Επιχειρηματικότητα, Μηχανική, Γεωργία και Περιβάλλον. 

‘Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, στον νέο πολυπολικό κόσμο που ανατέλλει, οι βαθιοί πολιτισμικοί δεσμοί αναπόφευκτα θα διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο, λειτουργώντας είτε ως σταθερές γέφυρες που φέρνουν τους λαούς πιο κοντά σε όλους τους τομείς ανθρώπινης δραστηριότητας είτε ως μηχανισμοί που μετριάζουν τις αρνητικές συνέπειες των τρεχουσών συγκρούσεων. Καθώς ο πλανήτης υφίσταται βαθιές περιβαλλοντικές και κοινωνικές αλλαγές, οι κοινές Ινδοευρωπαϊκές ρίζες στην Ιστορία παρέχουν το σταθερό έδαφος πάνω στο οποίο οι κόσμοι της Ευρώπης και της Ινδίας μπορούν να αναπτυχθούν και να συναντηθούν, τόσο στο Παρόν όσο και στο Μέλλον.

Τα ελληνικά και ινδικά πανεπιστήμια έχουν ήδη κάνει τα πρώτα βήματα προς την προώθηση τέτοιων συναντήσεων που αντλούν από ιστορικές παραδόσεις και κοινές προοπτικές, διοργανώνοντας μια σειρά από συνέδρια για τις ιστορικές και σύγχρονες αλληλεπιδράσεις μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας. Εξετάζουν συγκλίσεις σε όλους τους τομείς ανθρώπινης δραστηριότητας, από το εμπόριο και τη φιλοσοφία μέχρι τη γεωργία και την τεχνολογία.

Στόχος των συνεδρίων, είναι η συνέχιση αυτού του πρωτοποριακού έργου που φέρνει την Ινδία πιο κοντά στην Ελλάδα, τον μεσογειακό κόσμο και την ηπειρωτική Ευρώπη.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα