220.000 επισκέπτες στη FITUR, την σημαντικότερη έκθεση τουρισμού της Ισπανίας

26 Jan 2023, 08:25 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Σοφία Κοντογιάννη

220.000 επισκέπτες στη FITUR, την σημαντικότερη έκθεση τουρισμού της Ισπανίας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο IFEMA στη Μαδρίτη, η σημαντικότερη έκθεση τουρισμού στην Ισπανία και μία εκ των σημαντικότερων παγκοσμίως, ιδιαίτερα για τις χώρες της Λατινικής Αμερικής, η FITUR 2023.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν οι διοργανωτές, η FITUR 2023 υπερέβη τις αρχικές προσδοκίες, προσελκύοντας στη διάρκεια των τριών πρώτων ημερών λειτουργίας της, που απευθύνονταν αποκλειστικά σε επαγγελματίες του κλάδου, 136.000 επισκέπτες, αυξημένους κατά 68% έναντι του 2022 και πλησιάζοντας τις ιστορικά υψηλές επιδόσεις της FITUR 2020.

Στο σύνολο εξάλλου των 5 ημερών διάρκειάς της, την έκθεση επισκέφθηκαν πάνω από 222.000 άτομα, περίπου στα ίδια επίπεδα με το ιστορικά υψηλό επίπεδο της έκδοσης του 2020 και διπλάσιος αριθμός σε σύγκριση με το 2021. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τους διοργανωτές, η επισκεψιμότητα της ψηφιακής εκδοχής της έκθεσης έφτασε στο εξαιρετικά υψηλό επίπεδο των 146.000 προσβάσεων, ενώ στο ίδιο πλαίσιο, η ψηφιακή πλατφόρμα FITUR LIVEConnect, που συμπληρώνει την FITUR προσδίδοντάς της υβριδική μορφή με μεγαλύτερη χρονική και γεωγραφική εμβέλεια, ξεπέρασε τις 40.000 εγγραφές, σε σύγκριση με τις 31.000 συνολικά το 2022.

Όσον αφορά τη συμμετοχή εταιρειών, σύμφωνα με τα στοιχεία των διοργανωτών, στις 8 πτέρυγες της έκθεσης, συνολικής εκθεσιακής επιφάνειας 66.900 τ.μ. ο αριθμός των εκθετών πλησίασε τις 8.500 εταιρείες από 131 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της χώρας μας, η οποία μετείχε με εθνικό περίπτερο του ΕΟΤ με την παρουσία 33 συνεκθετών. Οι ελληνικές εταιρείες που συμμετείχαν στην έκθεση προέβαλαν τις υπηρεσίες τους στους επαγγελματίες και ιδιώτες επισκέπτες της έκθεσης, ανανέωσαν τις επαφές τους με το πελατολόγιο τους και διερεύνησαν τις προοπτικές για ενίσχυση υφιστάμενων και ανάπτυξη νέων συνεργασιών στις αγορές της Ιβηρικής και των χωρών Λατινικής Αμερικής. Τη φετινή FITUR και το ελληνικό εθνικό περίπτερο επισκέφθηκε εξάλλου ο Πρέσβυς της Ελλάδας στη Μαδρίτη κ. Φωτόπουλος.

 Όπως αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της έκθεσης, ο Ισημερινός θα είναι η τιμώμενη χώρα στην 44η έκδοση της FITUR, τον Ιανουάριο του 2024. Τα εγκαίνια της φετινής, 43ης διοργάνωσης της FITUR τίμησε με την παρουσία του ο Ισπανός Βασιλέας Φίλιππος ο 6ος , ενώ την επισκέφθηκαν ο Πρωθυπουργός της χώρας κ. Sánchez, ο Πρόεδρος της Γουατεμάλας -η οποία υπήρξε η τιμώμενη χώρα της έκθεσης- κ. Giammattei, εκπρόσωποι του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO), περί τους 30 Υπουργοί Τουρισμού από διάφορες χώρες, 6 Ισπανοί Υπουργοί, 15 Πρόεδροι Αυτόνομων Κοινοτήτων και Σύμβουλοι Τουρισμού από 16 Κοινότητες, εκπρόσωποι τοπικών Αρχών, καθώς και της διπλωματικής κοινότητας και του επιχειρηματικού κόσμου της Ισπανίας.

  • Οι πληροφορίες προέρχονται από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στη Μαδρίτη.

 
 
 
 
 
 
 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα