Σαουδική Αραβία: Πρώτος κλάδος με τις μεγαλύτερες καταναλώσεις η εστίαση

11 Aug 2022, 08:06 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Σαουδική Αραβία: Πρώτος κλάδος με τις μεγαλύτερες καταναλώσεις η εστίαση

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ο κλάδος με τις μεγαλύτερες καταναλώσεις στη Σαουδική Αραβία το 2021 ήταν η εστίαση σύμφωνα με μελέτη της Okaz/Saudi Gazette.

Βάσει των στοιχείων της μελέτης, οι δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν  στον χώρο της εστίασης ισοδυναμούν  με τις συνολικές δαπάνες για καθέναν από τους τομείς κοσμημάτων, οικοδομικών υλικών, επίπλων, ηλεκτρονικών ειδών, εκπαίδευσης και επικοινωνιών μαζί. Επίσης, οι συνολικές πωλήσεις στον κλάδο της εστίασης σημείωσαν το υψηλότερο ιστορικό, αντιπροσωπεύοντας το 13,24% των συνολικών δαπανών για όλους τους κλάδους και αυξάνοντας τις πωλήσεις στα εστιατόρια κατά 384,82% σε σύγκριση με το 2017.

Εξάλλου, ο κλάδος των αερομεταφορών της Σαουδικής Αραβίας, πέραν της συνδρομής του Κρατικού Ταμείου Δημοσίων Επενδύσεων,  εκτιμάται από τις αρμόδιες αρχές της χώρας ότι χρειάζεται ξένες επενδύσεις για να πετύχει τον στόχο  των 330 εκατ.  επιβατών για  250 διεθνείς προορισμούς μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας.

Ως προς την πρόοδο των εργασιών στην ΝΕΟΜ, ανακοινώθηκε ότι η  η  Σαουδική Αραβία σχεδιάζει να κατασκευάσει δίδυμους ουρανοξύστες, ύψους 500 μέτρων,  που εκτείνονται οριζόντια για δεκάδες μίλια στο NEOM, οι οποίοι  θα στεγάσουν διαμερίσματα, καταστήματα λιανικής και εμπορικά γραφεία που θα εκτείνονται από την ακτή της Ερυθράς Θάλασσας στην έρημο. 

Οι πληροφορίες προέρχονται από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στην Τζέντα.

 
 
 
 
 
 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα