Τα τεράστια οφέλη για την οικονομία και τον τουρισμό της Βαρκελώνης από την έκθεση Mobile World Congress

25 Jul 2022, 19:43 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Τα τεράστια οφέλη για την οικονομία και τον τουρισμό της Βαρκελώνης από την έκθεση Mobile World Congress

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ο οικονομικός αντίκτυπος, στην πόλη της Βαρκελώνης, μόνο για φέτος από τη διεξαγωγή της διεθνούς έκθεσης τηλεπικοινωνιών και τεχνολογίας Mobile World Congress έφθασε τα 267 εκατ. ευρώ, υψηλότερος κατά 27 εκατ. ευρώ από ό,τι αναμενόταν. Συνολικά, από το 2006, όταν διοργανώθηκε για πρώτη φορά το MWC στη Βαρκελώνη, εκτιμάται ότι η πόλη έχει κερδίσει περισσότερα από 5,4 δισ. ευρώ, εξαιτίας της εν λόγω διοργάνωσης.

Στο πλαίσιο, αυτό η οργανωτική επιτροπή του σημαντικότερου ετήσιου τεχνολογικού γεγονότος παγκοσμίως (MWC) GSMA, η Κυβέρνηση της Ισπανίας, η Κυβέρνηση της Καταλονίας, το Δημαρχείο της Βαρκελώνης, ο οργανισμός εμπορικών εκθέσεων της πόλης Fira Barcelona και ο οργανισμός τουρισμού της πόλης, Turisme de Barcelona, συμφώνησαν, σε ένα σύστημα συνεχών ανανεώσεων της σύμβασης για τη διοργάνωση της σημαντικότερης διεθνoύς συνεδριακής έκθεσης τηλεπικοινωνιών/κινητής τηλεφωνίας Mobile World Congress. Η συμφωνία αναφέρει ότι από το 2030 και έπειτα, η Βαρκελώνη θα φιλοξενεί το Mobile World Congress σε ετήσια βάση, εκτός και εάν ένα από τα ανωτέρω μέρη αποφασίσει διαφορετικά.

Ο Γενικός Γραμματέας της διοργανώτριας αρχής GSMA, κ. John Hoffman, ενημέρωσε ότι το συγκεκριμένο μοντέλο έχει χαρακτήρα μονιμότητας της έκθεσης στη Βαρκελώνη. Η Δήμαρχος της πόλης, κα. Ada Colau, ανέφερε ότι με τη συμφωνία αυτή κερδίζεται το στοίχημα για τη συνέχιση της διοργάνωσης στη Βαρκελώνη και μετά το 2030 ενώ η Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών Θεμάτων και Ψηφιακής Μετάβασης, κα. Νάδια Καλβίνιο, δήλωσε ότι η συμφωνία είναι σημαντική για την πόλη και την Ισπανία, τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον. Ακόμη, συμφωνήθηκε η Κυβέρνηση της Ισπανίας και της Καταλονίας και το Δημαρχείο της Βαρκελώνης να προσφέρουν στη διοργάνωση 8 εκατ. ευρώ, από 5 εκατ. ευρώ, που προσέφεραν έως τώρα.

Οι πληροφορίες προέρχονται από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στη Μαδρίτη

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα