Πώς θα διεξαχθεί η έκθεση τηλεφωνίας και τηλεπικοινωνιών Mobile World Congress στη Βαρκελώνη

17 Jan 2022, 08:15 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Πώς θα διεξαχθεί η έκθεση τηλεφωνίας και τηλεπικοινωνιών Mobile World Congress στη Βαρκελώνη

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στον απόηχο της νέας μετάλλαξης, Όμικρον, κυριαρχεί μεγάλη αμφιβολία αναφορικά με τυχόν μελλοντικές απαγορεύσεις από τα κράτη, καθώς και σχετικά με την πραγματοποίηση ή μη, διεθνών δρώμενων και εκθέσεων με φυσική παρουσία.

Πρόσφατα, ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας, κ. Πέδρο Σάντσεθ, ανέφερε ότι η χώρα του κινείται στο πλαίσιο θεώρησης του κορωνοϊού, αντιστοίχου της γρίπης, καθιστώντας ξεκάθαρη τη θέση της χώρας ότι ο συγκεκριμένος ιός θα συνεχίσει να υπάρχει και θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτόν, κάνοντας χρήση των αναγκαίων μέτρων προστασίας. Επομένως, τόσο από την πλευρά της Κυβέρνησης όσο και από την πλευρά άλλων οργανισμών, όπως του επίσημου διοργανωτή διεξαγωγής εμπορικών εκθέσεων Μαδρίτης, Ifema, καθίσταται εναργές ότι θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες εκθέσεις με φυσική παρουσία.

Το ίδιο ισχύει και για τη σημαντικότερη συνεδριακή έκθεση κινητής τηλεφωνίας, τηλεπικοινωνιών και τεχνολογίας παγκοσμίως, Mobile World Congress στη Βαρκελώνη. Ο Γενικός Διευθυντής της διοργανώτριας αρχής και σημαντικότερης ένωσης τηλεπικοινωνιών GSMA, κ. Τζον Χόφμαν, με δημόσια ανακοίνωση, αποσαφήνισε ότι η προγραμματισμένη έκθεση στη Βαρκελώνη θα διεξαχθεί κανονικά και με φυσική παρουσία, μεταξύ 28 Φεβρουαρίου και 3 Μαρτίου. Αιτία ακύρωσης θα ήταν αποκλειστικά η απόφαση των ισπανικών αρχών, κάτι το οποίο, στην παρούσα φάση, θεωρείται απίθανο, δεδομένων των πολιτικών της χώρας.

Η έκθεση θα διοργανωθεί στο χώρο Gran Vía, της Fira de Barcelona, διοργανωτή εμπορικών εκθέσεων και εκδηλώσεων της πόλης και, όπως κάθε χρόνο, θα πλαισιώνεται και από την εκθεσιακή δραστηριότητα 4YFN (4 Years From Now), που αφορά αποκλειστικά τις νεοφυείς επιχειρήσεις. Για πρώτη χρονιά θα υπάρξει παράλληλα και το Industry City, το οποίο θα είναι αφιερωμένο στην τεχνολογία και στους τρόπους με τους οποίους, οι νέες τεχνολογίες, όπως χρηματοπιστωτικές τεχνολογίες, έξυπνες πόλεις και βιομηχανικές τεχνολογίες, ηγούνται των επερχόμενων αλλαγών σε όλο το φάσμα της καθημερινότητας. Οι διοργανωτές υπολογίζουν ότι στην έκθεση θα συμμετάσχουν περί τους 1.500 εκθέτες από 150 χώρες του κόσμου.

Λαμβάνοντας υπόψιν τις συνθήκες που επικρατούν και έχοντας αποκομίσει την εμπειρία από τη διεξαγωγή τριών εκθέσεων MWC το 2021, στη Σαγκάη, το Λος Άντζελες και τη Βαρκελώνη, η διοργανώτρια αρχή σε συνεργασία με τη Fira Barcelona και τις υγειονομικές πολιτικές της Ισπανίας, εφαρμόζουν ένα αυστηρό πρωτόκολλο μέτρων ασφαλείας, για τη διασφάλιση της μη μεταδοτικότητας του ιού εντός του εκθεσιακού χώρου.

Αρχικά, όσοι ταξιδέψουν στη Βαρκελώνη θα πρέπει να είναι ενήμεροι για τα τελευταία μέτρα που θα έχουν τεθεί από τις ισπανικές αρχές, τα οποία περιλαμβάνουν και τη συμπλήρωση του Health Control Form (FCS) (το αντίστοιχο PLF της Ελλάδας), πριν από την είσοδό τους στη χώρα. Επιπλέον, μέσω της εφαρμογής MWC App, οι εκθέτες και οι επισκέπτες είναι υποχρεωμένοι να αναρτήσουν ένα από τα εξής:

α) Πιστοποιητικό εμβολιασμού,

β) πιστοποιητικό πρόσφατης νόσησης από τον κορωνοϊό ή

γ) αρνητικό μοριακό ή αντισωμάτων (rapid).

Το τελευταίο έχει διάρκεια έως και 72 ώρες, ενώ με το πέρας των ωρών αυτών, ο επισκέπτης ή εκθέτης οφείλει να πραγματοποιήσει νέο τεστ.

Σημειώνεται ότι δεν θα υπάρξουν κέντρα εξέτασης έξω από τους χώρους της έκθεσης και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν προνοήσει για την εξέτασή τους Παράλληλα, στην ίδια εφαρμογή θα πρέπει να ενημερώνουν καθημερινά για την κατάσταση υγείας τους, αφού σε άτομα με συμπτώματα του κορωνοϊού δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στο χώρο της έκθεσης.

Τέλος, υποχρεωτική είναι και η χρήση μάσκας τύπου FPP2, με τις χειρουργικές και πάνινες μάσκες να μη γίνονται αποδεκτές για την είσοδο στην έκθεση.

Η διεθνής έκθεση MWC στη Βαρκελώνη δεν είναι η μοναδική, που θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του έκτου κύματος της πανδημίας. Κατά το διήμερο 12 και 13 τρέχοντος μηνός, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και υψηλή προσέλευση η Διάσκεψη Χρηματοπιστωτικών και Επενδυτικών Θεμάτων, Spain Investors Day.

Επιπλέον, εντός Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν και άλλες διεθνείς εκθέσεις, τόσο στη Μαδρίτη όσο και στη Βαρκελώνη, όπως οι εκθέσεις μόδας, κοσμήματος, αξεσουάρ και ειδών δώρου Momad, Bisutex, Madridjoya και Intergift, οι οποίες έχουν ανακοινωθεί από τη διοργανώτρια αρχή Μαδρίτης, IFEMA, η οποία τις προωθεί εντατικά, δηλώνοντας τακτικά σε ενημερωτικά και διαφημιστικά δελτία ότι αναμένεται να προσελκύσουν σημαντικούς αριθμούς επισκεπτών και επαγγελματιών του κλάδου, που θα προσεγγίζουν τα προ πανδημίας μεγέθη. Σε όλες τις προαναφερόμενες εκθέσεις, υφίσταται ελληνική συμμετοχή είτε με περίπτερα εθνικού χαρακτήρα, είτε με παρουσία επιχειρήσεων καθώς και περιφερειών της χώρας μας.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα