H νέα μορφή διοίκησης της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας

25 Dec 2021, 08:41 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Σοφία Κοντογιάννη

H νέα μορφή διοίκησης της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ενέκρινε το σχέδιο καταστατικού της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «Φορέας Διοίκησης, Διαχείρισης και Αξιοποίησης Ακινήτων και Εγκαταστάσεων Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.» και το διακριτικό τίτλο «Φορέας Π.Ε.Λ. Αναπτυξιακή Α.Ε. Ο.Τ.Α.».

Επίσης, ενέκρινε την  οικονομοτεχνική μελέτης βιωσιμότητας και τη σύσταση και συμμετοχή της Περιφέρειας στην ανωτέρω Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία.

Στις διεθνείς συναλλαγές η επωνυμία της εταιρείας θα αποδίδεται ως «LAMIA CENTER S.A.». Έδρα της εταιρείας ορίζεται ο Δήμος Λαμιέων. Η διάρκεια της εταιρείας ορίζεται σε έτη.

Σκοποί της Εταιρείας αποτελούν:

-Η διοργάνωση ετήσιας Πανελλήνιας Έκθεσης, στη Λαμία, με στόχο την ανάδειξη της έκθεσης σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο με κύρια έμφαση τον τομέα της αγροτικής ανάπτυξης και της προώθησης των εθνικών αγροτικών προϊόντων.

-Η ανάπτυξη δράσεων με φορείς και οργανώσεις με στόχο την προώθηση της τοπικής και περιφερειακής οικονομικής ανάπτυξης.

-Η αξιοποίηση των κτιρίων με στόχο να αποτελέσει ο νέος φορέας πόλο έλξης δράσεων έρευνας και καινοτομίας - συνεδρίων σε συνεργασία με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και τους επαγγελματικούς φορείς της περιοχής.

-Η υποστήριξη των τοπικών επενδυτικών συνεργασιών.

-Η προώθηση της ευρύτερης περιοχής ως επενδυτικού προορισμού, μέσω ανάπτυξης θεσμικών συνεργασιών με διεθνείς φορείς.

-Η παροχή ενημέρωσης για την εξωστρεφή επιχειρηματικότητα και η παροχή πληροφόρησης, συμβουλευτικής βοήθειας και κάθε άλλης υποστηρικτικής υπηρεσίας προς τις τοπικές επιχειρήσεις με στόχο τη διευκόλυνση επιχειρηματικών επαφών και τη στήριξη των ελληνικών τοπικών εξαγωγών και της ελληνικής τοπικής επιχειρηματικότητας στις διεθνείς αγορές.

Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ορίζεται σε 170.000 ευρώ, διαιρεμένο σε 1.700 ονομαστικές μετοχές των 100 ευρώ η κάθε μία. Για την κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, η οποία θα γίνει σε μετρητά, κάθε ιδρυτής εταίρος αναλαμβάνει κατά την ακόλουθη αναλογία:

-Ο Δήμος Λαμιέων αναλαμβάνει 1.020 κοινές δεσμευμένες ονομαστικές μετοχές, καλύπτοντας το ποσό των 102.000 ευρώ.

-Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αναλαμβάνει 340 κοινές δεσμευμένες ονομαστικές μετοχές, καλύπτοντας το ποσό των 34.000 ευρώ.

-Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Φθιώτιδας αναλαμβάνει 340 κοινές δεσμευμένες ονομαστικές μετοχές, καλύπτοντας το ποσό των 34.000 ευρώ. Οι ιδρυτές μέτοχοι, ήτοι ο Δήμος Λαμιέων, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Φθιώτιδας αναλαμβάνουν την υποχρέωση να καταβάλλουν άμεσα και με την νόμιμη σύσταση της εταιρείας ποσοστό 60% ο Δήμος Λαμιέων, 20% η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και 25% Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Φθιώτιδας του ποσού της εισφοράς τους στο αρχικό κεφάλαιο με μετρητά, δηλαδή ο Δήμος Λαμιέων ποσό 102.000 ευρώ, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας το ποσό των 34.000 ευρώ και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Φθιώτιδας το ποσό των 34.000 ευρώ σε ειδικό λογαριασμό της εταιρείας, που τηρείται σε πιστωτικό ίδρυμα που λειτουργεί νόμιμα στην Ελλάδα ή σε χώρα του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου. Οι ιδρυτές εταίροι, δηλαδή ο Δήμος Λαμιέων, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Φθιώτιδας, διατηρούν πάντοτε ονομαστικές, αδιαίρετες, δεσμευμένες και αμεταβίβαστες μετοχές.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα