Η πρώτη μεγάλη διεθνής έκθεση στην Ιταλία μετά την έναρξη της πανδημίας με 40.000 επισκέπτες

10 Sep 2021, 11:20 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Η πρώτη μεγάλη διεθνής έκθεση στην Ιταλία μετά την έναρξη της πανδημίας με 40.000 επισκέπτες

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Cibus 2021, είναι η πρώτη μεγάλη διεθνής έκθεση που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία μετά την έναρξη της πανδημίας το 2020.

Έλαβε χώρα στο εκθεσιακό κέντρο Fiere di Parma, έκτασης 400.000 τ.μ, στο κέντρο των πόλων της μεγάλης παραγωγικής δραστηριότητας της Βόρειας και Κεντρικής Ιταλίας. Η επιφάνεια του εκθεσιακού χώρου ανήλθε σε 135.000 τ.μ. και αναπτύχθηκε σε 7 διαφορετικά περίπτερα, μεγάλης χωρητικότητας. Στη Cibus 2021 συμμετείχαν 2.000 εκθέτες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον τομέα των τροφίμων και ποτών και της καινοτομίας και οι επισκέπτες ανήλθαν στις 40.000 εκ των οποίων 2.000 από το εξωτερικό.

Στη CIBUS 2021, συμμετείχαν 3 ελληνικές εταιρείες του τομέα των γαλακτοκομικών προϊόντων. Συγκεκριμένα, η εταιρεία ADONIS αντιπροσώπευε τις γαλακτοκομικές εταιρείες Χώτος και Φάρμα Κουκάκη και η ΝEOGAL Ιtalia srl που αντιπροσώπευε τον συνεταιρισμό γαλακτοκομικών προϊόντων Δράμας ΝΕΟΓΑΛ. Να σημειωθεί ότι το γιαούρτι και η φέτα από την Ελλάδα έχουν παγιώσει τη φήμη τους στην ιταλική αγορά καθώς θεωρούνται προϊόντα υψηλής ποιότητας και υγιεινής διατροφής. Η αύξηση των πωλήσεων που σημειώθηκε την τελευταία πενταετία, οδήγησε τις μητρικές εταιρείες στην Ελλάδα, να ιδρύσουν ιταλικές εταιρείες αντιπροσώπευσης των προϊόντων τους. Παρά τα υψηλά μερίδια στην αγορά του ελληνικού γιαουρτιού και της ελληνικής φέτας, υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες για αύξηση των εξαγωγών μας.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα