Ισπανία: To 95% των δράσεων συνεδρίου τεχνολογίας παρουσιάστηκε διαδικτυακά

05 Jun 2021, 09:37 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Ισπανία: To 95% των δράσεων συνεδρίου τεχνολογίας παρουσιάστηκε διαδικτυακά

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 28ου Συνεδρίου Τεχνολογίας Congreso y EXPO ASLAN 2021, στη Μαδρίτη το οποίο διοργανώνεται από την ομώνυμη ένωση τεχνολογικών επιχειρήσεων Ισπανίας.

Η φετινή διοργάνωση είχε υβριδικό χαρακτήρα καθώς το 95% των δράσεων παρουσιάστηκαν αποκλειστικά διαδικτυακά, δεδομένων των περιορισμών εξαιτίας της πανδημίας 19 αλλά και για την εναρμόνιση του συγκεκριμένου γεγονότος με τη νέα τάση της πραγματοποίησης εκδηλώσεων διαδικτυακά. Με φυσική παρουσία πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης του συνεδρίου και οι απονομές των βραβείων που δίνονται σε επιχειρήσεις του κλάδου.

Επιπλέον, έλαβαν χώρα και οι θεματικές FastNetworking και Business Space για την καλύτερη δικτύωση των επαγγελματιών και ειδικών του κλάδου. Η εγγραφή για παρακολούθηση του συνεδρίου ήταν δωρεάν ενώ για την φυσική παρουσία δίνονταν διαφορετικά είδη εισιτηρίων ανάλογα την πρόσβαση που προσφέρονταν.

Το συνέδριο ASLAN αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα τεχνολογικά συνέδρια της Ισπανίας και έχει ιδιαίτερη σημασία για την πόλη της Μαδρίτης, η οποία επιθυμεί να μετατραπεί σε τεχνολογικό σταθμό της Ευρώπης. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης και συνεδρίου, γίνεται αναφορά για τις τελευταίες τάσεις των θεματικών ενοτήτων που επιλέγονται για κάθε έκδοση, που αφορούν τηλεπικοινωνίες, κυβερνοασφάλεια κοκε. Φέτος, περιελάμβανε πέντε κύριες θεματικές: Ανάλυση Δεδομένων και Τεχνητή Νοημοσύνη, Κυβερνοασφάλεια, Υπολογιστικό Νέφος και Κέντρα Δεδομένων, Τηλεργασία και Έξυπνα Δίκτυα.

Στη διάρκεια του διημέρου, περί τους 100 ειδικούς του κάθε κλάδου, από ένα σύνολο επιχειρήσεων, παρουσίασαν και συζήτησαν τις ανωτέρω θεματικές, κάνοντας αναφορά κυρίως σε θέματα κυβερνοασφάλειας, πληροφορικής και της ανάγκης ψηφιοποίησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Το κοινό είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει διαδικτυακά όλες τις ομιλίες, τις οποίες η Aslan βιντεοσκοπούσε. Παράλληλα, το FastNetworking δίνει τη δυνατότητα περαιτέρω εμβάθυνσης και συναντήσεων με τους ειδικούς του κλάδου, ενώ στο Business Space που αφορά την ενίσχυση των επιχειρηματικών σχέσεων συμμετείχαν 65 εταιρείες.

Η απονομή των βραβείων σε επιχειρήσεις που έχουν συνεισφέρει στον τεχνολογικό κλάδο, πραγματοποιήθηκε την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου στο γήπεδο γκολφ Olivar de la Hinojosa, στη Μαδρίτη. 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα