Αναβλήθηκε για τον Μάϊο η Fitur – Αίτημα για φοροαπαλλαγές στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις

21 Oct 2020, 09:57 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Αναβλήθηκε για τον Μάϊο η Fitur – Αίτημα για φοροαπαλλαγές στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η σημαντικότερη έκθεση τουρισμού της Ιβηρικής και της Λατινικής Αμερικής και μία από τις σημαντικότερες παγκοσμίως, η Fitur, επρόκειτο να πραγματοποιηθεί, όπως κάθε έτος, στην πρωτεύουσα της Ισπανίας μεταξύ 20 και 24 Ιανουαρίου 2021.

Η κατάσταση της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα και ιδίως στην Αυτόνομη Κοινότητα της Μαδρίτης καθώς και η χειροτέρευση της επιδημιολογικής κατάστασης άλλων χωρών, οδήγησαν την οργανωτική επιτροπή της έκθεσης να αναβάλει τη 41η διοργάνωση για το διάστημα μεταξύ 19 και 23 Μαΐου 2021. Η ανακοίνωση έγινε από τον Πρόεδρο του επίσημου διοργανωτή εμπορικών εκθέσεων της Μαδρίτης, Ifema, κ. José Vicente de los Mozos.

Ο ίδιος έκανε γνωστό ότι ζήτησε από την Ισπανίδα Υπουργό Βιομηχανίας, Εμπορίου και Τουρισμού, κα. Reyes Maroto, να ανακοινωθεί η έκθεση ως «εμπορική εκδήλωση δημόσιου εθνικού συμφέροντος», δίνοντας στις επιχειρήσεις και τις εταιρίες που θα συμμετάσχουν φοροαπαλλαγές. Η επιλογή της νέας ημερομηνίας έγινε με γνώμονα δύο σημεία. Αρχικά, θεωρείται ότι τον Ιανουάριο η επιδημιολογική κατάσταση της Ισπανίας αλλά και άλλων χωρών δεν θα έχει βελτιωθεί όσο αναμενόταν αρχικά.

Παράλληλα, ο τομέας του τουρισμού έχει πληγεί σημαντικά από την κρίση που προήλθε εξαιτίας της πανδημίας και εναπομένονται ελπίδες για τη θερινή περίοδο του επόμενου έτους. Επομένως, η ημερομηνία διεξαγωγής της θα έπρεπε να καθοριστεί πριν από την έναρξη του θέρους. Η έκθεση αποτελεί βασικό σημείο συνάντησης των σημαντικότερων επιχειρήσεων του τομέα και την επισκέπτονται περί τα 250.000 άτομα ενώ παραδοσιακά συμμετέχουν περισσότερες από 11.000 επιχειρήσεις από 165 χώρες του κόσμου.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα