Αναβάλλονται εκ νέου μεγάλα εκθεσιακά γεγονότα

01 Oct 2020, 11:02 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Αναβάλλονται εκ νέου μεγάλα εκθεσιακά γεγονότα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στην απόφαση νέας αναβολής μεγάλων εκθεσιακών γεγονότων οδηγούνται οι διοργανωτές τους λόγω της έξαρσης της πανδημίας.  

Πρόκειται για εκθέσεις που ήταν προγραμματισμένες να διοργανωθούν στην αρχή της πανδημίας ή και το καλοκαίρι και μεταφέρθηκε η πραγματοποίηση τους σε μετέπειτα ημερομηνίες με την ελπίδα υποχώρησης του κρουσμάτων. Μετά την έξαρση της πανδημίας οι περισσότεροι διοργανωτές αποφάσισαν να αναβάλλουν εκ νέου τις διοργανώσεις μεταφέροντας τες σε άλλες ημερομηνίες μέσα στο 2021. Σε άλλες περιπτώσεις οι διοργανωτές αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν τις εκθέσεις εικονικά με πολύ μικρή φυσική παρουσία υπολογίζοντας πάντως ότι θα έχουν χαμηλότερα έσοδα.

Να σημειωθεί ότι το σημαντικότερο τεχνολογικό γεγονός στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και της κινητής τηλεφωνίας, Mobile World Congress στη Βαρκελώνη, αναβλήθηκε εκ νέου για το 2021, από τις τέσσερις πρώτες ημέρες του Μαρτίου, που επρόκειτο να γίνει, για τις ημερομηνίες 28 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου 2021.  Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί, όπως κάθε έτος, στις εγκαταστάσεις του Fira Barcelona, επίσημου διοργανωτή εμπορικών εκθέσεων της Βαρκελώνης.

Υπενθυμίζεται ότι η διοργάνωση του 2020 ματαιώθηκε λίγες ημέρες πριν από την πραγματοποίησή της εξαιτίας της πορείας της πανδημίας και της συνεχούς ακύρωσης συμμετοχής των σημαντικότερων επιχειρήσεων του κλάδου. Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της GSMA, John Hoffman, μετακινούν την ημερομηνία προκειμένου να υπάρξει περισσότερος χρόνος για τη διαχείριση της πανδημίας, τις περαιτέρω έρευνες των φαρμακευτικών εταιριών καθώς την ανάπτυξη πιθανού εμβολίου που θα επιτρέψει να πραγματοποίηση του διεθνούς τεχνολογικού γεγονότος άνευ αρνητικών συνεπειών.

Η διοργάνωση του 2021 θα γίνει με φυσική παρουσία, θα υπάρξουν όμως και εικονικά δρώμενα, ενώ θα επιβληθούν, δεδομένων των συνθηκών, μέτρα για την εξασφάλιση της δημόσιας υγείας, όπως κοινωνική απόσταση. Επομένως, οι επισκέπτες και συμμετέχοντες αναμένεται να είναι μειωμένοι σε σύγκριση με προηγούμενα έτη. Παρόλα αυτά αναμένεται να είναι το μεγαλύτερο γεγονός παγκοσμίως μετά την έναρξη της πανδημίας. Σημειώνεται ότι το MWC Shanghai θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 23 και 25 Φεβρουαρίου, καθώς η υγειονομική κατάσταση στην Ασία είναι καλύτερη από την Ευρώπη, ενώ από την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης εκδήλωσης θα υπάρξουν συμπεράσματα για τις βέλτιστες πρακτικές που θα ακολουθηθούν στη διοργάνωση της Βαρκελώνης.

Σύμφωνα με τον κ. Hoffman, ήδη το 78% των σημαντικότερων εταιριών στον τομέα της τεχνολογίας έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στην έκθεση ενώ το ποσοστό αυτό προβλέπεται ότι θα φθάσει περί το 80% με 85% έως τον Ιούνιο. Υπογραμμίζεται ότι, ο Πρόεδρος της Fira Barcelona ανακοίνωσε την στήριξη του Οργανισμού στην απόφαση αναβολής της έκθεσης, καθώς με τον τρόπο αυτό πιστεύουν ότι θα προσέλθουν περισσότεροι επισκέπτες και επιχειρήσεις, δίνοντας μεγαλύτερη σημασία στη διοργάνωση, ενώ και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι, ήτοι ο Δήμος της Βαρκελώνης, η Κυβέρνηση της Καταλονίας, το Υπουργείο Βιομηχανίας, Εμπορίου και Τουρισμού και ο Οργανισμός Τουρισμού Βαρκελώνης έχουν στηρίξει την απόφαση. Από το 2022, η διοργάνωση, εκτός απροόπτου, θα συνεχίσει να διοργανώνεται τον Φεβρουάριο, όπως συνέβαινε και κάθε έτος πριν από την πανδημία. Σε απάντησή του προς τους δημοσιογράφους, ο κ. Hoffman απέρριψε πιθανή νέα αναβολή του γεγονότος δηλώνοντας πεπεισμένος ότι θα λάβει χώρα τον Ιούνιο του 2021.

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα