Το νέο υβριδικό μοντέλο για συμμετοχή σε μεγάλες διεθνείς εκθέσεις

06 Jul 2020, 10:02 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Το νέο υβριδικό μοντέλο για συμμετοχή σε μεγάλες διεθνείς εκθέσεις

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ο κορωνοϊός αλλάζει τα δεδομένα και στη διοργάνωση των μεγάλων διεθνών εκθέσεων.

Ως παράδειγμα αναφέρονται οι διοργανωτές των εκθέσεων, ιδιαίτερα σε Μόναχο και Νυρεμβέργη οι οποίοι επεξεργάστηκαν μία νέα ψηφιακή πλατφόρμα συμμετοχής, η οποία συνδυάζει φυσική και ψηφιακή συμμετοχή επισκεπτών, ένα υβριδικό δηλαδή κατά βάση μοντέλο. Το εν λόγω μοντέλο παρέχει νέες δυνατότητες online και onsight  επικοινωνίας, θεματικών εκδηλώσεων, ανταλλαγής απόψεων και παρουσίασης προϊόντων.  

Να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο, περισσότεροι από 1.000 Έλληνες εκθέτες συμμετέχουν σε 80 περίπου Διεθνείς εκθέσεις στη Γερμανία, πολλές εκ των οποίων, όπως, για παράδειγμα, η BAU  στον κατασκευαστικό τομέα, η ANUGA στα τρόφιμα και η BIOFACH στα βιολογικά προϊόντα, θεωρούνται ως οι σημαντικότερες στον τομέα τους παγκοσμίως.  Οι ανωτέρω εκθέσεις έχουν μεγάλη διεθνή εμβέλεια και ιδιαίτερα υψηλή επισκεψιμότητα, χαρακτηρίζονται από οργανωτική αρτιότητα και σπάνιο επαγγελματισμό που δε συναντάται συχνά σε άλλες χώρες. Δεν είναι ασφαλώς τυχαίο, ότι, 7 από τις 15 μεγαλύτερες διοργανώτριες εταιρείες διεθνών εκθέσεων παγκοσμίως προέρχονται από τη Γερμανία.

Η ματαίωση ή αναβολή όλων των διεθνών εκθέσεων στη Βαυαρία και Βάδη-Βυρτεμβέργη (όπου πραγματοποιούνται 40 από τις 160 συνολικά Δ.Ε. της Γερμανίας),  από τον περασμένο Μάρτιο επέφερε μεγάλη ζημιά στις διοργανώτριες εταιρείες και δημιούργησε έντονο προβληματισμό τόσο στους διοργανωτές, όσο και στους εκθέτες και εμπορικούς επισκέπτες, ως προς τη διεξαγωγή τους εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού.

Σε κάθε περίπτωση οι μεγάλοι διοργανωτές των  εκθέσεων προετοιμάζονται για την επόμενη ημέρα. Σε ότι αφορά τη φυσική παρουσία των επισκεπτών έχουν ήδη προβλέψει τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας επισκεπτών, εκθετών και εργαζομένων. Ενδεικτικά έχουν προβλέψει τα εξής:

-συνεχή εξαερισμό των χώρων εισόδου, των εκθεσιακών αιθουσών και των αιθουσών συνεδριάσεων

-ιχνηλασιμότητα και καταγραφή στοιχείων επισκεπτών

-διατήρηση απόστασης στα σημεία επαφής μεταξύ εργαζομένων και επισκεπτών

-υποχρεωτική χρήση μασκών προστασίας

-τοποθέτηση διαφανών διαχωριστικών (plexiglas) στα περίπτερα

-αποφυγή συνωστισμού με την τοποθέτηση σημάνσεων δαπέδου

-περιορισμό των χώρων εστίασης 

-επί τόπου ενημέρωση για την τήρηση των κανόνων υγιεινής

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα