Ματαιώθηκε οριστικά η σημαντικότερη Διεθνής Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών στην Ισπανία

01 Jul 2020, 10:57 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Ματαιώθηκε οριστικά η σημαντικότερη Διεθνής Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών στην Ισπανία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ματαιώθηκε οριστικά η  σημαντικότερη διεθνής έκθεσης τροφίμων και ποτών  στην Ισπανία (Alimentaria) για το 2020, και ορίστηκε η πραγματοποίησή της για το 2021 από τις 17 έως τις 20 Μαΐου.

Αρχικά, η έκθεση προγραμματιζόταν να λάβει χώρα μεταξύ 20 και 23 Απριλίου 2020, εξαιτίας όμως της πανδημίας του κορωνοϊού και της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στην Ισπανία, οι διοργανωτές είχαν αποφασίσει να μεταφέρουν την έκθεση για τον Σεπτέμβριο και συγκεκριμένα μεταξύ 14 και 17 του μηνός. Δεδομένης, ωστόσο, της παγκόσμιας ανησυχίας για την πορεία της πανδημίας και ενώ ο κλάδος της εστίασης στην Ισπανία πλήττεται σοβαρά, ένας σημαντικός αριθμός επιχειρήσεων είχε ήδη ακυρώσει τη συμμετοχή του, με την σημαντικότερη να είναι η κολοσσός Nestlé. Η εν λόγω απόφαση ανάγκασε την Ισπανική Ομοσπονδία Βιομηχανιών Τροφίμων και Ποτών (FIAB), να ζητήσει από τη διοργανώτρια επιτροπή την ακύρωση ή αναβολή της έκθεσης, προκειμένου να διατηρηθεί η ποιότητά της αλλά και να εξασφαλιστεί η δημόσια υγεία.

Η αναβολή αυτή σηματοδοτεί επιπλέον μεταβολές στις επόμενες εκθέσεις. Δεδομένου ότι η Alimentaria είναι διεθνής έκθεση, η οποία πραγματοποιείται σε ετήσια βάση, έως και το τρέχον έτος λάμβανε χώρα τα ζυγά έτη. Προκειμένου όμως να διασφαλιστεί η ποιότητα της έκθεσης, μεταβάλλεται και η επόμενη έκθεση, η οποία είχε προγραμματιστεί για το 2022, στο 2023.

Επομένως, η έκθεση θα πραγματοποιείται από εδώ και πέρα τα μονά έτη.

Σημειώνεται ότι η Alimentaria είναι το δεύτερο σημαντικότερο και μεγαλύτερο γεγονός της πόλης της Βαρκελώνης, μετά το Mobile World Congress, καθώς την έκθεση επισκέπτονταν περισσότερες από 4.500 επιχειρήσεις και 150.000 επισκέπτες, το ένα τρίτο των οποίων προέρχονται από το εξωτερικό. Τα έσοδα για την πόλη υπολογίζεται ότι ξεπερνούσαν τα 200 εκατ. ευρώ.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα