Η Mobile World Congress θα συνεχίσει να διοργανώνεται στη Βαρκελώνη τουλάχιστον έως το 2024

20 Apr 2020, 10:38 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Η Mobile World Congress θα συνεχίσει να διοργανώνεται στη Βαρκελώνη τουλάχιστον έως το 2024

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το σημαντικότερο τεχνολογικό γεγονός στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως, Mobile World Congress, λαμβάνει χώρα, μεταξύ άλλων πόλεων, στη Βαρκελώνη από το 2006.

Η διοργανώτρια αρχή GSMA, η οποία αποτελεί παγκόσμια ένωση κορυφαίων παρόχων τηλεπικοινωνιών και τεχνολογικών επιχειρήσεων, είχε συμβόλαιο έως και το 2023, για τη διεξαγωγή της έκθεσης στη Βαρκελώνη. Η φετινή διοργάνωση, όπως είναι γνωστό, ακυρώθηκε εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, ωθώντας με αυτόν τον τρόπο την παράταση του συμβολαίου κατά ένα έτος. Επομένως, το MWC θα συνεχίσει να φιλοξενείται στη Βαρκελώνη έως, τουλάχιστον, και το 2024. Την απόφαση υπέγραψαν όλα τα εμπλεκόμενα μέλη, δηλαδή η διοργανώτρια αρχή GSMA, η Κοινότητα της Καταλονίας, οι δήμοι της Βαρκελώνης και της L’Hospitalet de Llobregat και το Ίδρυμα Mobile World Capital Barcelona. Τη στήριξή τους για την εν λόγω απόφαση έχουν εκφράσει μεγάλες εταιρίες του κλάδου τηλεπικοινωνιών, όπως η Telefónica και η Vodafone.

Η Ισπανία και, ιδίως η Βαρκελώνη, αποτελούν μία από τις σημαντικότερες τεχνολογικές περιοχές της Ευρώπης αλλά και παγκοσμίως. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της GMSA, κ. John Hoffman, δήλωσε ότι τόσο η πόλη όσο και η Κοινότητα καθώς και η χώρα στο σύνολό της, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα διεθνή κέντρα νεοφυών επιχειρήσεων και καινοτομίας.

Η συμβολή της έκθεσης στην τοπική οικονομία είναι τεράστια, καθώς τα έσοδα από τη διεξαγωγή της υπολογίζονται στα 500 εκατ. ευρώ, τα οποία είναι αναγκαία για την πόλη, δεδομένου ότι τις ημέρες της διεξαγωγής της έκθεσης, η τουριστική κίνηση είναι μειωμένη. Η έκθεση δημιουργεί 14.000 εποχιακές θέσεις εργασίας ενώ οι επισκέπτες της ξεπερνούν τους 100.000.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα