Αναβάλλεται για ένα χρόνο η έκθεση Dubai Expo 2020

31 Mar 2020, 12:09 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Αναβάλλεται για ένα χρόνο η έκθεση Dubai Expo 2020

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Οι διοργανωτές της έκθεσης Dubai Expo 2020 αποφάσισαν να αναβληθεί η έκθεση για ένα χρόνο εξαιτίας της πανδημίας.

Η απόφαση προέκυψε από συνάντηση αξιωματούχων των ΗΑΕ και ξένων χωρών οι οποίοι συμμετέχουν στην έκθεση η οποία έχει διάρκεια σχεδόν 6 μηνών και επρόκειτο να πραγματοποιηθεί αυτό τον Οκτώβριο.

Τα ΗΑΕ και η Expo Dubai αφουγκράζονται την ανάγκη των ξένων χωρών να αναβληθεί κατά ένα χρόνο η έκθεση για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε αυτή την πρόκληση, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της έκθεσης, Reem al-Hashimy.

Με πνεύμα αλληλεγγύης και ενότητας, στηρίξαμε την πρόταση να εξετάσουν την αναβολή της έκθεσης για ένα χρόνο, τόνισε.

Μάλιστα, ο γενικός γραμματέας του Διακυβερνητικού οργανισμού Bureau International des Expositions, Δημήτρης Κερκεντζές, ο οποίος είχε βραβεύσει την έκθεση το 2014, δηλώνει ότι η πρόταση αναβολής της είναι ευπρόσδεκτη υπό αυτές τις συνθήκες.

Η έκθεση έχει βοηθήσει στην ενίσχυση της αγοράς ακινήτων του Ντουμπάι και οι αξιωματούχοι ευελπιστούν σε περισσότερους τουρίστες σε έναν προορισμό που διαθέτει ένα αεροδρόμιο με τη μεγαλύτερη διακίνηση ταξιδιωτών στον κόσμο.

Ωστόσο, η πανδημία έχει καθηλώσει στο έδαφος τις πτήσεις της Emirates και έχει προκαλέσει περαιτέρω πανικό στην αγορά ακινήτων η οποία ήδη είχε απώλειες κατά το ένα τρίτο από το 2014.

Έντεκα εκατομμύρια διεθνείς ταξιδιώτες αναμενόταν να επισκεφθούν την έκθεση, η οποία περιλαμβάνει τομείς Πολιτισμού, Επιχειρηματικότητας και Τεχνολογίας με περίπτερα από 192 χώρες.

Η τελική απόφαση θα ληφθεί τον Ιούνιο από τα μέλη του Bureau International des Expositions.

Η καθυστέρηση της έκθεσης αναμένεται να έχει σοβαρό αντίκτυπο στο Ντουμπάι καθώς το εμιράτο είχε σημαντική ενίσχυση της οικονομίας του από αυτήν.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα