Στo Ρέθυμνο τον Ιούνιο το συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Τουριστικής Πολιτικής

05 Mar 2020, 10:21 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Στo Ρέθυμνο τον Ιούνιο το συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Τουριστικής Πολιτικής

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ο δήμος Ρεθύμνης ενέκρινε τη συνδιοργάνωση του ετήσιου συνεδρίου της Διεθνούς Ένωσης Τουριστικής Πολιτικής με τo Πανεπιστήμιο Κρήτης (Σχολή Κοινωνικών Σπουδών), το Πανεπιστήμιο Middlesex της Μεγάλης Βρετανίας και τη Διεθνή Ένωση Τουριστικής Πολιτικής, το οποίο θα διεξαχθεί στο Ρέθυμνο από τις 24 έως τις 27 Ιουνίου.

Να σημειωθεί ότι στα ετήσια συνέδρια, που διοργανώνονται από τη Διεθνή Ένωση Τουριστικής Πολιτικής σε συνεργασία με πανεπιστημιακά ιδρύματα, η συμμετοχή των ακαδημαϊκών/ερευνητών είναι μαζική με μέσο όρο τα 140 άτομα από περίπου 40 χώρες. Το περσινό συνέδριο έγινε στο Πόρτο της Πορτογαλίας, ενώ στο παρελθόν το εν λόγω συνέδριο είχε διεξαχθεί σε διάφορες χώρες, όπως Κίνα, Ταϊλάνδη, Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία, Κύπρο και Ελλάδα και δύο φορές στην Κρήτη με συνδιοργάνωση ή χορηγία του Δήμου Ηρακλείου, Δήμου Αρχανών Αστερουσίων και της Περιφέρειας Κρήτης.

Η επιλογή της Κρήτης ως τόπου διεξαγωγής του συνεδρίου, θα αποτελέσει μια ιδιαίτερη ευκαιρία για την Κρήτη και το Ρέθυμνο ειδικότερα, ούτως ώστε να προβληθεί όχι μόνο ως φιλόξενος τόπος διακοπών, αλλά και ως χώρος διεξαγωγής διεθνών συνεδρίων πάνω στο Ευρωπαϊκό Τουριστικό γίγνεσθαι. Επιπλέον, η προβολή των ιστορικών, πολιτιστικών και αναπτυξιακών επιτευγμάτων της Κρήτης, θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω έρευνα των ενδογενών χαρακτηριστικών του ελληνικού τουρισμού.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα